1,5 milliárdos forgalmat ért el a Balázs Kicks

A Balázs Kicks cipőmárka 2023-ban 1 milliárd 517,7 millió forintos nettó bevételt ért el, és Pachert Balázs, a cég alapítója jelentős, 163 millió forintos osztalékot vett ki az eredményből – számolt be róla az RTL.

A Balázs Kicks története 2021 novemberében kezdődött, amikor Pachert Balázs, alig három nappal a 19. születésnapja után, 3 millió forint jegyzett tőkével létrehozta a vállalkozást. Az induló cég rövid idő alatt jelentős növekedést mutatott, és már az első teljes üzleti évben közel milliárdos bevételt ért el, pontosan 933,7 millió forintos értékesítés mellett 92,6 millió forintos adózott eredményt produkált. A cég eszközei a csonka üzleti évben 11,4 millió forintot tettek ki, 2022-re ez az összeg felugrott 212,7 millióra, tavaly pedig már 337,2 millió forint volt.

A sikertörténet 2023-ra tovább folytatódott, amikor is a cég nettó bevétele meghaladta az 1,5 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig 146,2 millió forintot ért el. Pachert Balázs ebben az évben döntött úgy, hogy 163 millió forint osztalékot vesz ki a vállalkozásból.

A Balázs Kicks márka népszerűsége töretlen, ami nemcsak a forgalmi adatokban, hanem a vásárlók körében is megmutatkozik. A márka egyik együttműködése során például olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a tömeg az úttesten is állt, és olyan ismert közéleti személyiségek is vásároltak már a cég termékeiből, mint Szijjártó „készpénz” Péter és Majka. Továbbá, a boltban megfordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a sneakerek iránti szeretetéről beszélt, és idén Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke is vásárolt magának egy pár lábbelit, 75 ezer forintért. Szijjártó a „kártya vagy készpénz” kérdésre habozás nélkül válaszolta, hogy „készpénz, mindig”, míg Magyar Péter egy hatvanezerről leakciózott, hófehér Nike-t vásárolt, és „kártya, mindig”-gal szúrt oda a külügyminiszternek.

Az üzlet szintén az érdeklődés középpontjába került, amikor tavaly decemberben első fokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki márciusban ellopta a Balázs Kicks féltett kincsét, egy 4,5 millió forint értékű Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh-t. A cipőritkaság végül előkerült, igaz, előzőleg 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel a megtalálónak. A tolvaj nem magyar állampolgár volt, és illegálisan tartózkodott az országban.

Pachert Balázs a Cápák között című műsorban is szerepelt, ahol visszautasította a vállalkozók 200 millió forintért 10 százalékos üzletrészért tett ajánlatát, mivel a Cápák nagyobb részesedést szerettek volna, de ő nem engedett eredeti üzleti koncepciójából. Nemrégiben a Szentkirályi ásványvízgyár alapítójával állt össze, hogy egy közös üdítőt dobjanak a piacra.