Sebestyén Balázs és Magyar Péter is Stuttgartban szurkol a magyar válogatottnak

Köln után Stuttgartba is szép számmal érkeztek magyar szurkolók, hogy a nemzeti válogatottat bíztassák a Németország–Magyarország-mérkőzésen a 2024-es labdarugó Európa-bajnokságon. A szerdán este hatkor kezdődő meccsre sokan vonattal utaztak ki Németországba, és a DW Magyarország rövid videóriportjából kiderült, hogy a magyar szurkolók közösen vonultak a stadionhoz. A becslések szerint 15-20 ezren érkezhettek a városba, hogy támogassák a magyar válogatottat. Számos hazai híresség között Sebestyén Balázs és Magyar Péter politikus is ott volt a helyszínen, hogy támogassa a csapatot, amiről Instagram-posztjában, illetve Facebook-bejegyzésében számoltak be.

"Nyugodjon meg a magyar válogatott, itt vagyok, úgyhogy most már minden rendben lesz.." – fogalmazott Sebestyén Balázs a közösségi médiában megosztott bejegyzésében, amelyet a stadionból posztolt a 2-0-s német vezetés idején. A népszerű rádiós és tévés személyiség jelenlétével még több biztatást vihetett a magyar szurkolók közé, és némi humorral is fűszerezte a helyzetet: "A meccs megnyeréséből ki kell maradni, a döntetlent csak békével érhetjük el…" – írta a posztjában. Magyar Péter és két fia már reggel megérkezett Stuttgartba, először a Mercedes Múzeumba látogattak el, majd a stadion felé vették az irányt, ahol a politikus is bíztató szavakkal készült a mérkőzésre: "Hajrá, magyarok!" – írta a Facebook-bejegyzéséhez, amin ő és a gyermekei láthatók magyar mezben. A DW Magyarország beszámolója szerint ugyan a szurkolók megosztó rigmusokat is skandáltak, a menet rendbontás nélkül érkezett meg a stadionhoz. A meccsre, illetve az azt megelőző vonulásra a német rendőrök is készültek, több mint 2500 fő teljesíthet szolgálatot a helyszínen.

Sajnos a magyar válogatott végül 2–0-ra kikapott a német csapattól. A Városháza parkban is összegyűlt szurkolók izgatottan követték a meccset kivetítőkről, de örömre nem volt ok: az első és a második félidőben is kapott a magyar csapat egy-egy gólt. A csalódott, de hűséges drukkerek a Városháza előtt gyűltek össze, hogy együtt szurkoljanak a válogatottnak, és bár a végeredmény nem volt kedvező, a közösségi élmény és a támogatás így is megmaradt.