Németország–Magyarország: itt a kezdőcsapatok és a meccs összefoglalója!

Egy órával a kezdés előtt kihirdették, kik lépnek pályára kezdőként Stuttgartban, ahol a magyar válogatott 2–0-s vereséget szenvedett.

Az UEFA honlapján közzétették a német-magyar Eb-csoportmeccs kezdőcsapatait. A német válogatott a következő játékosokkal kezdett: Neuer a kapuban, a védelemben Kimmich, Rüdiger, Tah és Mittelstadt kapott helyet, míg a középpályán Andrich és Kroos játszott. A támadó középpályán Musiala, Gündogan és Wirtz, valamint a csatársorban Havertz képviselte a német színeket.

A magyar válogatott kezdő tizenegye Gulácsi Pétert látta a kapuban, a védelemben Fiola, Orbán és Dárdai Pál fia, a középpályán Bolla, Nagy Ádám, Schafer és Kerkez, míg az előretolt középpályán Sallai, Varga és Szoboszlai Dominik készült a mérkőzésre. Az eredeti csapatból Lang Ádám és Szalai Attila kikerültek, helyükre Bolla Bendegúz és Dárdai Márton álltak be kezdőként.

A német csapat ugyanazzal a tizenegy játékossal indította a meccset, mint a skótok ellenit. Németország az Eb eddigi legsimább meccsén 5-1-re győzte le Skóciát, míg a magyar csapat a svájciak ellen nem csak egyszerűen kikapott 3-1-re, hanem 60 percig gyengén játszott. Annak a meccsnek az utolsó félórája viszont ad némi reményt a magyar szurkolóknak.

A mérkőzés során a magyar válogatott javított a svájciak elleni teljesítményén, de ez kevés volt a németek ellen, akik 2–0-ra nyertek. A magyar csapat számos helyzetet dolgozott ki, többek között Sallai és Szoboszlai is veszélyeztette a német kaput, de Neuer mindkét alkalommal a helyén volt. A németek góljait Musiala és Gündogan szerezték, előbbi a 24. percben, utóbbi a 67. percben talált be.

A csoport helyzetét illetően, a magyar válogatottnak a skótokkal szemben csak a (sokgólos) győzelem megfelelő eredmény vasárnap. És még az sem biztos, mert a harmadik helyezettek közül csak a négy legjobb mehet tovább, a csapatnak pedig jelenleg mínusz négy a gólkülönbsége. A döntetlen sem volna kis szó, de a végkimenetel szempontjából ugyanazt jelentené, mint egy vereség: vasárnap le kell győzni Skóciát. A csoport első két helyezettje mellett a 6 csoport közül a 4 legjobb harmadik helyezett jut tovább, az előző két Eb-n 3 pont és egy nem túl rossz gólkülönbség kellett ehhez.

Magyarország és Skócia vasárnap 21 órakor csap össze ugyanitt, Stuttgartban, ahol a magyar válogatottnak győznie kell, még hozzá nagyon, ahhoz, hogy legyen esélye továbbmenni a harmadik helyen. A skótok elleni meccs előtt a csoport második fordulójának második meccsén Svájc ellen lépnek pályára.