Greta Thunberg a pozsonyi tüntetésen

Pozsonyban kedden egy kisebb tüntetés zajlott, melynek célja a média, a kultúra, a civil szervezetek és a természetvédelem függetlenségének és szabadságának védelme volt, ahol több mint ezer ember vett részt, köztük a híres svéd klímaaktivista, Greta Thunberg is.

A parameter.sk beszámolója szerint a szervezők nagy örömükre üdvözölhették a tüntetésen Greta Thunberget, aki egyszerű állampolgárként, a média figyelmétől távol, a szabadság és demokrácia értékei mellett tüntetett.

A szervezők nem részletezték, hogy a klímaaktivista, aki mostanában a Föld mellett a palesztinok ügyéért is kiáll, hogyan és miért érkezett Pozsonyba.

A tüntetésen való részvételét Lucia Hudackova is megerősítette egy Twitter-bejegyzésében, ahol megosztott egy fotót, amelyen állítása szerint Greta Thunberg látható Pozsonyban. Az esemény kapcsán nem került említésre, hogy a svéd Beijer Ref cég, amely a kínai Gree légkondicionálók magyarországi forgalmazását fogja átvenni a Cool4U-tól, bármilyen módon kapcsolódna Thunberg pozsonyi látogatásához vagy a tüntetéshez.