Robbantással fenyegetőzött egy férfi az Európa-bajnokság egyik helyszínén

Egy késsel felfegyverkezett férfi a labdarúgó Európa-bajnokság alatt elbarikádozta magát Hamburg egyik épületében, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja azt.

A német rendőrség „nagy erőkkel” vonult ki az incidens helyszínére, a város Eimsbüttel nevű negyedébe. A helyszínre érkeztek a mentők és a tűzoltók is, a Schäferstrasse nevű utcát pedig lezárták. A Bild című német lap szerint a helyi beszámolók alapján a férfit végül a rendőrök legyűrték, és egy járőrautóval bevitték a helyi rendőrőrsre. A Bild által közzétett fotókon egy mezítlábas, szürke köntösben lévő férfi látható, akit a rendfenntartók kivezettek az épületből, és sérültekről nem érkezett jelentés.

A The Informant Twitter-oldalán közzétett információk szerint a férfi családja értesítette a rendőrséget az illető kivételes pszichológiai állapotáról.

Hamburg, amely a németországi Európa-bajnokság egyik rendező városa, három nappal ezelőtt is színhelye volt egy másik incidensnek. A Reeperbahnon, a holland szurkolói zónában egy férfi baltával hadonászott, és állítólag egy Molotov-koktél is volt a hátizsákjában, nem sokkal a holland szurkolók békés vonulása után.

A rendőrség először paprikaspray-t használt az illető ellen, majd lőfegyvert alkalmaztak. Az egyik rendőr először figyelmeztető lövést adott le, hogy megállítsa a támadót, de ezután több „éles” lövést is leadtak, amíg a férfi végül a földre esett.