Az Ethereum győzelmet arat az SEC felett

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) befejezte a vizsgálatot, amely az Ethereum értékpapír státuszát hivatott tisztázni, a Consensys pedig ezt jelentős győzelemként értékelte az Ethereum-hálózat fejlesztői és az iparági szereplők számára.

Az Ethereum-hálózat fejlesztője, a Consensys bejelentette, hogy az amerikai tőzsdelügyelet lezárta azt a vizsgálatot, amely az Ethereum tokenjének (ETH) értékpapír státuszát vizsgálta. A Consensys egy június 19-i bejegyzésben közölte, hogy az SEC végrehajtó osztálya értesítette őket az Ethereum 2.0-val kapcsolatos vizsgálat lezárásáról, ami azt jelenti, hogy a SEC nem emel vádat az ETH értékesítésével kapcsolatban, mint értékpapírügylet.

A SEC döntése nem jött váratlanul, hiszen már évekkel ezelőtt megkezdte az Ethereum vizsgálatát, elsősorban a 2014-es ICO-boom kapcsán, hogy megállapítsa, a kriptoeszköz értékpapírnak minősül-e. 2018-ban az ETH-t árucikknek minősítették, de 2023-ban a felügyelet mégis úgy döntött, hogy felhatalmazza magát az Ethereum értékpapírként való szabályozására, és vizsgálatot indított. A Consensys 2024 áprilisában beperelte az SEC-t, hogy a bíróság állapítsa meg az ETH árucikk státuszát, ezzel kizárva az SEC joghatóságát a szabályozás és a vizsgálatok tekintetében.

Az ETH árfolyama a hírre reagálva 3 százalékos emelkedést mutatott, és jelenleg is 1,7 százalékos pluszban van.

: CoinTelegraph