Alexander Zverev nem örül a focimeccsel egyidőben eső teniszmeccsének

Alexander Zverev, a világranglista-negyedik német teniszező nem örül annak, hogy a hallei tenisztorna nyolcaddöntőjében pont akkor kell játszania, amikor a német válogatott a foci-Eb-n Magyarországgal mérkőzik meg.

Zverev szerda délután az olasz Lorenzo Sonego ellen lép pályára, de a játékrend miatt csalódott, mivel a német-magyar labdarúgó mérkőzés 6 órakor kezdődik, ami a teniszmeccs idejével ütközik. Zverev keddi sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ha rajta múlna, másképp alakítaná a programot, és ha nem kellene játszania, inkább a foci-Eb-t nézné.

A hallei tenisztorna szervezői a teniszaréna melletti területen 6 órától nyilvánosan is közvetítik majd a német-magyar focimeccset, ami azt eredményezheti, hogy a szurkolók a labdarúgást részesítik majd előnyben, és Zverev üres lelátók előtt kénytelen lesz teniszezni. Német szurkolók szerint a magyarok elleni mérkőzésen a német válogatott simán győzni fog.

A német-magyar mérkőzés eseményeit a 444.hu fogja követni frissülő cikk formájában. A mérkőzés előtt a hangulatot Krúbi új dalával is fokozhatjuk, amely a Ich hasse den RB Leipzig (Utálom az RB Leipziget) címet viseli. A dal arról szól, hogy a rapper csalódott volt, amikor tévedésből egy másik játékos mezét kapta meg a klubtól, amelyet Szoboszlai Dominik korábbi klubjaként ismerünk. A reklamáció után a klub csak Krúbi anyagi kárára volt hajlandó kijavítani az általuk elkövetett hibát. A zenei elégtétel mellett a magyar válogatott győzelme jelentené az igazi elégtételt a mai 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

Egy másik, a szállodai lopások elleni intézkedésekről szóló hír szerint egyre több szálloda használ RFID rádióchipeket, amelyek jelzést adnak a recepciós táblagépén, ha a szálloda látogatói elhagyják az épületet a létesítményből származó tárgyakkal. Tassilo Keilmann szállodai tesztelő szerint a német nyelvű országokban 1157 szállodatulajdonos körében végzett felmérés szerint egyre több szállodaüzemeltető folyamodik ehhez a biztonsági intézkedéshez, különösen a négy- és ötcsillagos szállodák vezetői. A szupermarketekben is gyakran használt RFID rádióchipek 1 gramm súlyúak, 2 milliméter átmérőjűek és emellett rendkívül robusztusak, így a sok mosást is túlélik.