Hatnapos munkahét Görögországban

Görögországban július 1-től bevezetik a hatnapos munkahetet, amely nem kötelező, hanem lehetőségként szolgál a szakképzett munkaerő hiányának kezelésére, bérkiegészítéssel együtt. A Die Welt című lap szerint a munkavállalóknak biztosítani kell a hatnapos munkahét lehetőségét, amelyért szombaton negyven, vasárnap és ünnepnapokon pedig 115 százalékos bérpótlék jár.

A görög Munkaügyi Minisztérium szerint a reform célja a munkaerőhiány enyhítése és az ország gazdasági helyzetének javítása. A munkaügyi tárca szóvivője szerint az intézkedés segíthet az árnyékgazdaságból a legális gazdaságba terelni a túlmunkát.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung idézete alapján a változások célja, hogy a váltott műszakban dolgozó ipari vállalatok magasan szakosodott személyzettel ne kelljen megszakítaniuk a folyamataikat. Az új szabályozás azonban nem érint minden ágazatot, például a köztisztviselők mentesülnek a hatnapos munkahét alól, de a lehetőség elérhető az állami és a magánszektorban is, különösen a bankszektorban, a közszolgáltatásokban és a mezőgazdaságban.

Európai szinten a négynapos munkahét bevezetése is napirenden van, de a tagországok között nincs teljes egyetértés. Nicolas Schmit, az uniós biztos szerint a bevezetés függ a szociális partnerek közötti tárgyalásoktól és az egyes ágazatok, országok sajátos körülményeitől.

Hazai viszonylatban egy felmérés szerint a kis- és középvállalkozások közel harmada megfontolná a rövidebb munkahét bevezetését. A vállalatok 34 százaléka már teszteli vagy fontolgatja a bevezetést, 43 százalékuk szerint azonban kivitelezhetetlen a saját iparágukban, 23 százalék pedig egyáltalán nem hisz a sikerében.

A Libri-Bookline már teszteli a négynapos munkahetet, az első tesztidőszakot meghosszabbították több tapasztalat szerzése érdekében. A Magyar Telekom pilotprogramja után úgy döntött, hogy a 4 napos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra, így a projektet lezárják és további megoldásokat keresnek a munka és magánélet egyensúlyának javítására.