A MÁV „csúcsjárata” útjára indult, óriási az érdeklődés

Kedden este megkezdte útját Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity, mely már az első járaton közel teltházzal közlekedik.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleménye szerint az Adria InterCity fekvőhelyes kocsijaiban 85-90, míg a hálókocsikban 70 százalék körüli a foglaltság a jelenlegi adatok alapján. Az elővételi jegyértékesítés kezdete óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 8300 jegyet adtak el, ami a tavalyi összes jegyeladás, azaz közel 14 ezer jegy több mint felét jelenti.

A társaság tájékoztatása szerint még van lehetőség jegyet váltani a népszerű járatra, sőt augusztusra és a szeptemberi utószezonra még kedvezményes jegyeket is kínál a MÁV. Idén az Adria InterCity egy plusz fekvőhelyes kocsival bővült, így már az első indulástól, június 18-tól több férőhely áll az utasok rendelkezésére.

Az utasoknak azonban érdemes figyelembe venniük, hogy június 22. és 27. között a horvátországi pályakarbantartás miatt 30-50 perccel hosszabb lesz az Adria IC-k menetideje, és ez az átszállásokra is hatással lesz.