Az Nvidia vezérigazgatója elárulta mesés sikere titkát

Huang Zsen-hszün, az Nvidia vezérigazgatója egy Kaliforniai Műszaki Egyetemen tartott beszédében osztotta meg élete legmaradandóbb karriertanácsát, amelyet egy japán kertész adott neki.

Huang Zsen-hszün, aki tajvani származású, a CNBC szerint beszédében egy családi nyaralás során szerzett tapasztalatát idézte fel. Kiotóban, az Ezüsttemplom kertjében találkozott egy szorgalmas kertésszel, aki a hőség ellenére is fáradhatatlanul dolgozott. Amikor Huang megkérdezte tőle, hogy miért gondozza ebben a hőségben is a kertet, a kertész egyszerűen azt válaszolta: "25 éve gondozom a kertemet. Rengeteg időm van." Ez a válasz arra ösztönözte Huant, hogy aki a hivatásának szenteli az életét, annak rengeteg ideje marad a szakmájára.

Így jutott a csúcsra az Nvidia

Huang 31 évvel ezelőtt alapította meg az NVIDIA Corporation-t, amely ma már a mesterséges intelligencia chipek piacát uralja. Az alapító elmesélte, hogy a vállalatot majdnem tönkretette az első grafikus feldolgozóegység beszerzése, és több nehézséget okozó partnerségi és licencszerződést is kötöttek. Az Nvidia azonban hatalmas növekedést ért el, legutóbbi negyedéves jelentése szerint 262 százalékos éves növekedést regisztráltak.

A cég piaci kapitalizációja a múlt héten meghaladta a 3000 milliárd dollárt, ezzel az Apple és a Microsoft után az amerikai tőzsdén a harmadik legnagyobb vállalattá vált. Huang reményét fejezte ki, hogy a hallgatóságában ülő fiatalok megtalálják a hivatásukat, és ha annak szentelik az életüket, akkor ők is rengeteg időt tudnak majd szentelni a szakmájukra.