Az új Fiat Grande Panda hamarosan érkezik

A Fiat bemutatta az új Grande Panda első fotóit, amely Európában, a Közel-Keleten és Afrikában lesz kapható, és a vásárlók választhatnak majd hibrid és tisztán elektromos hajtáslánc között.

Az új modell, amelyet hivatalosan Grande Pandának neveznek, hossza alig éri el a négy métert. Az alapváltozat egy 1.2 literes háromhengeres benzinmotorral érkezik, amelyet egy 29 lóerős villanymotorral párosítanak, így összesen 100 lóerőt és 205 Nm nyomatékot produkál.

Az elektromos változat egy 113 lóerős villanymotort kap, amelyet egy 44 kWh-s LFP akkumulátor táplál, ezáltal 320 kilométeres hatótávot ígér egyetlen töltéssel.

A Fiat Grande Panda a Citroen C3 testvérmodellje, 3,99 méter hosszúságú, és a Fiat 125. születésnapját ünnepli vele. Az autó a Stellantis Smart Car globális platformján alapul, de a tervezését Olaszországban, a torinói Centro Stile-ben végezték.

A Fiat még nem hozta nyilvánosságra az új Grande Panda árát, de azt ígérik, hogy az a Citroen C3 árszintjén lesz. A Citroen C3 jelenleg hibrid változatban 15 000 eurótól (körülbelül 6 millió forint), elektromos változatban pedig 20 000 eurótól (körülbelül 8 millió forint) kezdődik.