Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Berobbant a mesterséges intelligencia, elszálltak a tech-óriások árfolyamai, új történelmi csúcson a vezető tőzsdék - ebben a környezetben egyáltalán nem meglepő, hogy a legnagyobb behemótok brutális fizetéssel csalogatják magukhoz a legjobb munkaerőt.

Az elmúlt hónapok tőzsdei raliját meghatározta a Magnificent Seven, magyarosan a "Hét Mesterlövész" gyűjtőnéven emlegetett, amerikai tech-óriás vállalatok részvényeiből álló csoport teljesítménye, elsősorban a mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia szárnyalásának köszönhetően tört egyre magasabbra a tech-fókuszú amerikai Nasdaq index és az S&P 500 index, de a napokban az Apple árfolyama is új történelmi csúcsra száguldott.

Csak májusban ezek a technológiai óriások 1,4 ezer milliárd dollárral növelték az S&P 500 piaci kapitalizációját, ami meghaladta a 296 többi, szintén emelkedő részvény együttes nyereségét ugyanebben az időszakban.

A technológiai részvények fellendülése közepette nem meglepő, hogy ezek az óriások nagyon komoly fizetéssel csalogatják magukhoz a legjobb munkaerőt. Az alábbi sávdiagram a The Wall Street Journal és a MyLogIQ gyűjtése alapján mutatja a Magnificent Seven vállalatok medián havi fizetését 2023-ban. Mint látható, a Metánál havi szinten 31,6 ezer dollárt vihettek haza átlagosan a dolgozók, ami az aktuális árfolyamon számolva 11,7 millió forintos fizetésnek felel meg.

Ráadásul ez "csak" a mediánbér, azaz a munkavállalaók fele ennél is magasabb juttatásban részesült, és ebben a gyűjtésben még nincsenek benne a jelentős részvényopciós programok.

A fenti fizetéseket nézve egyből arra gondolhatunk, hogy igaz álom meló lehet a tech-óriásoknál dolgozni - a tech iparág vonzereje azonban mára jelentősen megfakult az utóbbi időben lezajlott elbocsátások, a juttatások megnyirbálása, valamint a home office lehetőségek korlátozása miatt.

Tavaly januárban és februárban 2009 óta a legmagasabbra, csaknem 181 ezerre emelkedett a bejelentett létszámleépítések száma az Egyesült Államokban, az elbocsátások több mint harmada pedig a technológiai szektorban történt. A tendencia egész évben folytatódott (bár némiképp mérséklődve), ráadásul parági szakértők szerint az elbocsátások idén bár kisebbek és célzottabbak lesznek az IT-szektorban, ám a kirúgási hullám folytatódik.

A Meta áll az összesített fizetési rangsorban a legmagasabb helyen, éves szinten 379 050 dolláros mediánbérrel, ami több mint hatszorosa az országos mediánbérnek - ezzel nemcsak a Magnificent Seven vezető vállalata, hanem az S&P 500 vállalatai között is az egyik legmagasabb medián kifizetéssel rendelkezik. 2022 és 2023 között az alkalmazottak fizetése 28%-kal nőtt, miután a "hatékonyság éve" során négy elbocsátási körben több ezer alkalmazottól váltak meg.

A Meta után a Google anyavállalata, az Alphabet következik 315 531 dolláros éves mediánfizetéssel. A vállalat jelenleg hibrid munkarendet követ, miután márciusban visszarendelték heti három irodai napra a dolgozókat az irodába, és átadták a munkavállalóknak az első olyan high-tech épületet, amelyet teljes egészében a webes óriás tervezett és épített. A lépésre azért került sor, hogy a dolgozók az eddigi legjelentősebb projektre, a generatív mesterséges intelligenciára összpontosítsanak.

A kirúgási hullám azonban nem korlátozódik a Metára: a Google anyacége januárban jelezte, hogy komoly elbocsátásokra készül, a leépítések több száz alkalmazottat fognak érinteni a vállalat különböző csapatain belül, köztük a Voice Assistant (hangvezérelt személyi asszisztens) egységnél dolgozókat.

Az Amazon az idei év elején szintén több száz alkalmazottat bocsátott el a streaming és stúdió részlegéből a Layoffs.fyi nevű, elbocsátásokat nyomon követő weboldal szerint, miután már tavaly is több hasonló bejelentés érkezett a társaságtól, például novemberben egy szélesebb körű átszervezés részeként mintegy 180 munkahelyet szüntetett meg a játék részlegénél.

A lista alján a Tesla áll, ahol az alkalmazottak átlagos éves fizetése "mindössze" 45 811 dollár. Az autóipari ágazat hírhedt a vezérigazgatók és a munkavállalók közötti meredek bérkülönbségekről, a vezérigazgatók gyakran akár 300-szor is többet keresnek, mint az átlagos alkalmazottak. A Tesla esetében Elon Musk nem havi bért kap, hanem a vállalat vezetősége által jóváhagyott ösztönzőcsomagban részesül - a vállalat részvényesei nemrég jóváhagyták a vezető példátlan méretű, 56 milliárd dolláros bércsomagját.

Azonban mielőtt Musk megkaphatná az összeget, valószínűleg hónapokig tartó pereskedés vár rá: négy hónappal ezelőtt ugyanis egy delaware-i bíró érvénytelenítette a bércsomagot arra hivatkozva, hogy Musk nyomást gyakorolt a részvényesekre 2018-ban, mikor a vállalat vezetése döntött a fizetésről. A bíró szerint a Tesla nem tájékoztatta teljeskörűen a befektetőket.

A Musk álomfizetése körüli csörte közben kezdetét vette a Tesla óriási leépítési hulláma: a társaság 2688 dolgozóját bocsátotta el a texasi Austinban lévő gyárában, ezt követően Kínában folytatta a munkahelyek leépítését, válaszul a globális elektromos járműpiac lassulására és az erős helyi versenyre.

Az Nvidia egyfajta "üdítő folt" ebben a miliőben, ugyanis nemcsak az egyik legkedvezőbb bérezést biztosítja a munkavállalóknak, de leépítési hullámról sem lehet beszámolni az esetükben. A társaság alkalmazottai átlagosan 266 939 dolláros fizetést kaptak 2023 egészében, amit a szárnyaló részvényárfolyam tett többek között lehetővé. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának kikiáltott cégnél a többi nagy tech-vállalattól eltérő módon tehát nem láthattunk tavaly és idén sem nagy kaliberű kirúgási hullámokat, ráadásul tavaly több mint 300 millió dollár értékben jutott a dolgozóknak a dolgozói részvényvásárlási program keretében a cég. A versenyképes bércsomag mellett a vállalat korlátlan szabadságot és 22 hét fizetett szülői szabadságot is kínál.

A grafikonok a csütörtöki záróárfolyamokat tükrözik.