Matija Sarkic, a montenegrói válogatott kapusa tragikusan fiatalon elhunyt

Huszonhat éves korában elhunyt Matija Sarkic, a Millwall és a montenegrói válogatott kapusa. A fiatal sportoló a budvai otthonában esett össze és hunyt el váratlanul.

Matija Sarkic, aki montenegrói származású volt, de Angliában, Grimsbyben született, 2023 augusztusában csatlakozott a Millwall csapatához a Wolverhampton Wanderersből. Az előző szezonban 33 meccsen védte a kaput az angol másodosztályban, és a csapat a 13. helyen zárta a bajnokságot.

A fiatal kapus legutóbbi válogatott meccsét 2023. június 5-én játszotta, amikor is Montenegró a Belgium elleni barátságos találkozón lépett pályára és 2–0-ra kikapott. Ezen a mérkőzésen Sarkic a meccs legjobbjának választották.

A montenegrói labdarúgó-szövetség szombaton reggel adott ki közleményt Sarkic váratlan haláláról. A helyi sajtóhírek szerint a kapus a budvai lakásában esett össze. A montenegrói szövetség a válogatott „szeretett tagjaként" és „örökké mosolygós fickóként” jellemezte őt.

Teljesen lesújtott minket a hír. A klub szeretné kifejezni szeretetét és részvétét Matija családjának és barátainak ezekben a mérhetetlenül szomorú pillanatokban – áll a Millwall közleményében.

Az Angliában született Sarkic – aki júliusban ünnepelte volna a 27. születésnapját – a belga Anderlecht ifjúsági csapatában futballozott, mielőtt az Aston Villához került. Utána a Wigan, a Stratford Town, a Havant & Waterlooville és a Livingston csapatában is megfordult, mielőtt 2020-ban aláírt a Wolverhampton Wanderershez, amely szintén kölcsönadta őt több ízben. Összesen 9 alkalommal volt montegrói válogatott.

A klub hivatalosan is megerősítette Sarkic halálát, de egyelőre nem kívánnak reagálni a sajtónak, és arra kérnek mindenkit, hogy ne keressék a hozzátartózokat.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!