Idegenek a Földön? A Harvard tudósai szerint lehetséges

A Harvard Egyetem kutatói által készített friss tanulmány szerint már a Földön vagy annak közelében élhetnek idegen lények. A szakértői értékelés még várat magára, de az előzetes elképzelések szerint az UAP, azaz az ismeretlen légi jelenségek helyett az ismeretlen abnormális jelenségekre kellene összpontosítani.

A tanulmány szerint a földönkívüliek nem feltétlenül az űrből érkeztek, hanem itt élhetnek a Földön, például a föld alatt, vagy a Holdon, esetleg közöttünk, emberi formában. A Newsweek adatai szerint tavaly 510 olyan jelenséget jelentettek, amely idegen lények jelenlétét sugallja, szemben a 2022-es 366 jelenséggel.

A Harvard kutatói szerint a jelenségekre vonatkozó hipotézisek általában két kategóriába sorolhatók: a hagyományos földi magyarázatok, mint például az ember alkotta technológia, vagy a földönkívüli magyarázatok, mint például fejlett civilizációk a kozmosz más részeiről. Emellett felvetettek egy harmadik, kevésbé ismert osztályt is.

A kutatók négy lehetséges forrást azonosítottak az idegen lények származására: egy ősi, technológiailag fejlett civilizáció, egy nem emberi civilizáció, amely a Földön fejlődött ki, jövőből érkező idegenek vagy emberek, valamint mágikus lények, mint például tündérek, manók és nimfák.

A földönkívüliek létezésében való hitet a tudósok többnyire elfogadható elméletnek tartják, azonban a tündérekhez hasonlatos lények elképzelése már kevésbé elfogadott. A Harvard kutatói szerint azonban ezt az elképzelést sem szabad kizárni, és nyitottan kellene megvizsgálni a kérdést.

Joshua Semeter, elektro- és számítástechnika professzor, aki a Bostoni Egyetem Űrfizikai Központjának igazgatója, hangsúlyozta a nyitottság fontosságát, miközben elismeri, hogy az elmúlt években tapasztalt megmagyarázatlan jelenségek valószínűleg emberi technológiához köthetőek.