Nagy balhétól tartanak a labdarúgó Eb egyik csoportmérkőzésén

A német rendőrség komoly szurkolói összecsapásoktól tart az Anglia–Szerbia vasárnapi csoportmérkőzés előtt a labdarúgó Európa-bajnokságon, ami péntek este kezdődik a müncheni Allianz Arénában a házigazda és a skót labdarúgó-válogatott közötti nyitómeccsel.

A napokban már beszámoltunk arról, hogy a szerb futballhuligánok miatt aggódnak a rendőrök. Most azonban úgy fest, hogy a másik oldal szurkolóitól sem kevésbé tartanak. A Daily Mail szerint a német rendőrség azt kérte a szervezőktől, hogy az angol szurkolóknak csak alacsony alkoholtartalmú, egész konkrétan: 1 százalékos sört szolgáljanak fel a meccsen, mert a Szerbia elleni mérkőzésen különösen „nagy a rizikója” annak, hogy a huligánok összeverekednek.

Több mint 40 ezer angol szurkolót várnak a Gelsenkirchenben rendezett mérkőzésre, miközben a szerb oldalt 5-8 ezer drukker képviselheti a becslések szerint. Christof Burghardt német főnyomozó a Sky Newsnak elmondta: „Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kockázatos mérkőzés a közös történelmük és a huligánok miatt, akik mindkét oldalon vannak. Szerbiában sok a huligán, az angol srácok pedig az alkohol miatt lesznek néha különösen is agresszívek”.

A német tisztviselők reményei szerint elkerülhetők lesznek az olyan balhék, mint amelyek a 2016-os (franciaországi) Európa-bajnokságon történtek Párizs külvárosaiban. Az angol rendőrök is megosztottak bizonyos információkat a német hatóságokkal annak érdekében, hogy megállítsák a lehetséges bajkeverőket.

Az Eb összes játéknapján nagyjából 22 ezer rendőr lesz szolgálatban, munkájukat 16 ezer külföldi kolléga segíti majd. A The Mirror című lap úgy tudja, hogy Európa mintegy 300 különleges képzésben részesült rendőre is a németországi Neuss városában található, „speciálisan erre a célra kialakított helyre, a Nemzetközi Rendőrségi Együttműködési Központba” utazik, ahonnan a torna rendőri felügyeletét és lebonyolítását koordinálják majd.

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból. A torna valamennyi játéknapján a nap mérkőzését élőben, percről percre frissülő cikkben közvetítjük, az összes találkozóról szöveges összefoglalóval jelentkezünk, valamint a kontinenstorna legfontosabb híreiről és érdekességeiről is beszámolunk!