Lehet, hogy űrlények élnek köztünk?

A Harvard és a Montana Technológiai Egyetem kutatói szerint egy technológiailag fejlett, ismeretlen népesség élhet titokban a Földön. A Fox News beszámolója szerint a tanulmány az UFO-észlelések egyik lehetséges magyarázataként intelligens lények tevékenységét veti fel, akik akár rejtőzködhetnek, akár emberi alakot ölthetnek.

A kutatócsoport merész hipotézise szerint ezek az észlelések intelligens lények jelenlétét jelezhetik, akik föld alatt, a Holdon, vagy akár embernek álcázva élhetnek köztünk. A tudományos közösség szkepticizmusát elismerve, a kutatók arra kérik kollégáikat, hogy nyitottan és alázattal vizsgálják meg állításaikat.

A tanulmány szerint elképzelhető, hogy egy ősi, magasan fejlett emberi civilizáció maradványai is jelen lehetnek a mai korban. Emellett felmerült az a lehetőség is, hogy egy nem emberi földalatti civilizáció, esetleg az ismeretlen dinoszauruszok leszármazottai élhetnek a Földön. A kutatók szerint létezhetnek olyan rejtett lakók is, akik tündérekhez vagy angyalokhoz hasonlíthatóak, és akik más bolygókról érkezhettek.

Az UFO-k, vagy újabban UAP-ok (Unidentified Aerial Phenomena) iránti érdeklődés az Egyesült Államokban az elmúlt években növekedett, részben a Pentagon által kiadott jelentések és a kongresszusi nyomás következtében.