Nemcsák Károly a magyar válogatott Eb-esélyeiről beszélt

Mivel évtizedek óta a színészválogatott tagjaként részt vesz a futballban, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója megosztotta gondolatait a magyar csapat Európa-bajnoki esélyeiről.

Nemcsák Károly szerint a magyar válogatott helyzete nem egyszerű, mivel erős ellenfelekkel kell megküzdeniük a tornán. "Sose beszéltem válogatottunk ellen, de olyan erős a három ellenfél, ezért megeshet, hogy négy pont sem lesz elég a legjobb 16 közé jutáshoz" – fejtette ki véleményét a Borsnak adott nyilatkozatában.

Az igazgató kiemelte a magyar csapat erényeit is, hangsúlyozva a játékosok közötti összetartást: "A mieink ereje az egységben rejlik, a játékosaink arról nevezetesek, hogy nehéz helyzetben képesek kisegíteni a másikat" – mondta Nemcsák.

A spanyol válogatottat tartja a fő esélyesnek, de figyelmeztet, hogy az olaszokat sem szabad leírni. "Az ő stílusuk tetszik a legjobban, viszont a címvédő olaszokat hiba lenne leírni" – nyilatkozta. A németekkel kapcsolatban pedig egy ismert futballközhelyet idézett: "A futball egy olyan sport, amit két együttes játszik, de mindig a németek nyernek" – emlékeztetett a német válogatott híres mondására, jelezve, hogy többesélyes Európa-bajnokság várható.

: Bors