Nadal és Alcaraz: Egy páros az olimpián

Az olimpián együtt fog párost alkotni a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal és a háromszoros Grand Slam-győztes Carlos Alcaraz – jelentette be az MTI. A spanyol szövetség szerdai bejelentése szerint a 38 éves teniszlegenda és a friss Roland Garros bajnok a közelgő ötkarikás játékokon egyesíti erejét.

Nadal, aki 14 alkalommal diadalmaskodott a Garros tornán, korábban kijelentette, hogy az idei év egyik fő célja számára az olimpia, ahol harmadik aranyérmét szeretné megszerezni. A spanyol játékos 2008-ban Pekingben egyéni, míg 2016-ban Rióban Marc Lopezzel párosban állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Roland Garros salakpályáin rendezendő olimpiai teniszmeccsek során Alcaraz lehetőséget kap arra, hogy tovább építse karrierjét. Ő lett a sportág történetében a legfiatalabb játékos, aki mindhárom borításon Grand Slam-tornát nyert. Nadal azonban, aki sérülésekkel küzdve vélhetően utolsó szezonját tölti, már a nyitókörben búcsúzott, miután kikapott a későbbi döntős német Alexander Zverevtől.