Eldőlt, ki lesz a párizsi olimpia legnagyobb hiányzója

Lionel Messi bejelentette, hogy nem vállalja a szereplést a párizsi olimpián az argentin labdarúgó-válogatottban. A hír szerda este érkezett, ami különösen nagy csalódást okozott Argentínában, noha a döntés előre látható volt.

Messi, aki június 24-én tölti be a 37. életévét, elmondta, hogy ebben a korban már nem lehet mindent bevállalni, különösen, hogy a Copa América is az ajtóban áll. Az argentin válogatott csapatkapitányaként a június 20. és július 14. között megrendezésre kerülő Dél-Amerika legjelentősebb labdarúgótornáján vesz részt, ami miatt nem vállalja a párizsi olimpiai futballtorna megpróbáltatásait. Messi azt mondta, már beszélt Javier Mascheranóval, az U23-as nemzeti csapat szövetségi edzőjével, aki megértette a helyzetet.

A párizsi olimpiai futballtornán az U23-as együttesben három túlkoros játékos szerepelhet. Messi mellett Nicolás Otamendi és Julián Álvarez is esélyes volt a túlkoros szereplők között, de végül Messi helyett valószínűleg Emiliano „Dibu” Martínez lesz a harmadik túlkoros, amennyiben klubja, az Aston Villa elengedi.

Messi a döntését azzal indokolta, hogy a Copa América után szüksége van pihenőre, és nem engedheti meg magának, hogy majdnem három hónapot távol legyen Miamitól, ahol klubja, az Inter Miami található. Hozzátette, hogy a prioritások felállítása fontos, és jelen esetben a Copa América a fontosabb. „Nagyon szerencsés voltam, hogy részt vehettem az olimpián, ráadásul megnyertük, de már körültekintően kell választanom, mert két nagy torna túl sok lenne” – nyilatkozta Messi.

Messi korábban, 2008-ban már részt vett az olimpián, ahol két góllal segítette az argentin válogatottat az aranyérem megszerzésében. A Copa América győzteseként is büszkélkedhet, hiszen 2021-ben már nyert a tornán.