Európa-bajnokság: Szoboszlai a magyarok reménysége, Spanyolország az esélyes

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint az Európa-bajnokság iránti érdeklődés magas, különösen a férfiak körében. A magyar válogatott sikerei fokozzák a figyelmet, Szoboszlai Dominik pedig a legnagyobb remény a gólok tekintetében.

A Szerencsejáték Zrt. által végzett kutatás alapján a felnőtt magyarok közel fele, körülbelül 46 százaléka követi figyelemmel az Európa-bajnokság eseményeit, a férfiak körében ez az arány még magasabb, 60 százalék. A válaszadók ötöde véli úgy, hogy Spanyolország a legnagyobb esélyese az Eb-nek.

A 2024-es év sporteseményekben gazdag lesz, a labdarúgó Európa-bajnokság mellett az olimpia és a paralimpia is sorra kerül. A sportesemények iránti érdeklődés nem csak a rendszeres sportfogadók körében nő, hanem azok között is, akik egyébként nem követik szorosan a sportvilág eseményeit.

A magyar válogatott teljesítménye különösen fontos a hazai szurkolók számára. A válaszadók egyharmada szerint a csapat 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során, és 60 százalékuk hiszi, hogy a válogatott továbbjut a csoportkörből. A legtöbben, 29 százalékuk szerint a nyolcaddöntőig jutnak majd el.

Szoboszlai Dominik a legtöbb szurkoló szerint a magyar válogatott leggólerősebb játékosa lesz, őt Varga Barnabás és Sallai Roland követi. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának választásában Cristiano Ronaldo és Szoboszlai Dominik vezet, előbbi 28, utóbbi 26 százalékkal. Az esélyes gólkirályok között Cristiano Ronaldo áll az élen 44 százalékkal, míg Kylian Mbappé a második 27 százalékkal.

Azok számára, akik a helyszínen szeretnék élvezni a mérkőzéseket, a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi két óriás kivetítővel és gasztronómiai különlegességekkel várja a szurkolókat.