Német válogatott rózsaszín mezben a magyarok ellen

A német labdarúgó-válogatott rózsaszín mezben fog pályára lépni a magyar csapat ellen az Európa-bajnokság csoportkörében. A német szövetség szerint a csapat a pénteki nyitómérkőzésen Skócia ellen és a következő vasárnap Svájc elleni meccsen a hagyományos fehér mezt viseli majd, de egy hét múlva Stuttgartban a magyarok elleni találkozón rózsaszín szerelésben fognak játszani.

Az új idegenbeli mez márciusban került bemutatásra, és jelentős vitát váltott ki a közösségi médiában. Azonban az Adidas szerint a következő hetekben a rózsaszín mez hamarosan a legkeresettebb termékké vált. A német válogatott ezzel az egyenlőség jegyében kívánja felhívni a figyelmet.

A magyar válogatott a kontinensviadalon először a svájci csapat ellen lép pályára Kölnben, majd a németekkel mérkőzik meg, végül a skótok ellen zárja a csoportkört. Az Index Európa-bajnoki melléklete különféle tartalmakkal, mint meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek, várja az olvasókat, hogy követhessék a verseny eseményeit.