Erik ten Hag marad a Manchester United vezetőedzője

A Manchester United vezetősége hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy Erik ten Hag vezetőedzővel folytatják a következő szezonban is.

Erik ten Hag pozíciója egész szezonban bizonytalan volt, hiszen a Manchester United csapata nem teljesített a várakozásoknak: kiesett a Bajnokok Ligája csoportkörében és a bajnokságban sem szerepelt kiemelkedően. A holland szakember jövője Manchesterben sokáig kérdéses volt, de végül nem került sor a menesztésére. Az FA-kupa döntőjében aratott győzelem, ahol a Manchester Cityt legyőzték, megmentette Ten Hag állását.

A The Athletic újságírója, David Ornstein szerint a klub vezetősége kedd este döntött úgy, hogy meghosszabbítják a holland edző szerződését. Ten Hag jelenlegi szerződése 2025-ig szól, de a sikeres egyeztetések eredményeképpen a szerződést néhány évvel meg fogják hosszabbítani. Korábban a sportsajtóban még biztosra vették Ten Hag távozását, azonban a vezetőség továbbra is erős bizalmat szavazott neki.

Az 54 éves szakember 2022 nyarán vette át a csapat irányítását, és vezetése alatt a klub megnyerte a Ligakupát, majd az idény májusában az FA-kupát is. Habár a bajnokságban elért helyezésük nem garantálja a csapatnak az európai kupaszereplést a következő évben, az FA-kupa győzelem révén az Európa-liga csoportkörében indulhatnak.