Cristiano Ronaldo új világrekordot állított fel

Cristiano Ronaldo a tétmérkőzések számát tekintve lett a labdarúgás világrekordere, miután 1226. alkalommal lépett pályára felnőtt pályafutása során.

A portugál válogatottal készülő Ronaldo az Írország elleni barátságos mérkőzésen kétszer is eredményes volt, amivel hozzájárult a 3–0-s győzelemhez. Ezzel a teljesítménnyel megdöntötte a brazil Rogério Ceni 1225 mérkőzéses rekordját az IFFHS adatai szerint.

Az ötszörös aranylabdás játékos, aki jelenleg a szaúdi al-Nasszr csapatának 39 éves sztárja, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság során tovább növelheti rekordját. Eddig csupán 22 játékos lépte át az ezermeccses álomhatárt, és a listán négy aktív játékos is szerepel: a brazil Fábio (1182), az argentin világbajnok Lionel Messi (1062), a horvát Luka Modric (1038), valamint Ronaldo honfitársa, Joao Moutinho (1020).

Ronaldo a labdarúgó Európa-bajnokságok örökranglistáját is 25 mérkőzéssel vezeti, és ő az egyetlen, aki öt Európa-bajnokságon vett részt, míg a spanyol Iker Casillas 2000-ben és 2016-ban nem lépett pályára, bár ő is öt alkalommal volt jelen a kontinenstornán.

A portugál válogatott a németországi Európa-bajnokság csoportkörében sorrendben Csehország, Törökország és Georgia csapataival mérkőzik meg.