Cristiano Ronaldo duplázott, Portugália legyőzte Írországot

Cristiano Ronaldo két góllal járult hozzá a portugál labdarúgó-válogatott sikeréhez, amely barátságos mérkőzésen 3–0-ra győzte le Írországot Aveiróban.

Joao Félix a 18. percben nyitotta meg a gólok sorát, majd a második félidőben Cristiano Ronaldo tíz perc alatt kétszer is betalált, az 50. és a 60. percben szerezve góljait, így a portugálok magabiztos győzelmet arattak az írek felett, akik korábban 2–1-re legyőzték a magyar válogatottat Dublinban. Ronaldo ezzel a mérkőzéssel 207. alkalommal lépett pályára nemzeti csapatában, és már 130 gólnál jár. A portugálok felkészülése a júniusi Európa-bajnokságra felemásra sikeredett: a finneket 4–2-re legyőzték, de a horvátoktól 2–1-re kikaptak otthon. Portugália az Eb-n először Csehországgal, majd Törökországgal és az újonc Georgiával mérkőzik meg.

Marco Rossi csapata, amely Németországban vette fel a bázisát és ott is edzett, az írek elleni vereség után Izraellel szemben javított, 3–0-ra nyerve, majd a Szusza Ferenc Stadionban Fehéroroszországot is 4–0-ra győzte le.

Az Eb-re készülő ukrán válogatott 4–0-ra verte Moldovát Kisinyovban, miután korábban döntetlent játszott Németországgal és vereséget szenvedett Lengyelországtól. Az ukránok az Európa-bajnokságon először Romániával, majd Szlovákiával és Belgiummal találkoznak.

A kazah válogatott, melynek új szövetségi kapitánya az orosz Sztanyiszlav Csercseszov, aki hivatalosan csak ősszel debütál, 3–2-re kikapott Azerbajdzsántól, miután kétgólos előnyt adott le.

Felkészülési mérkőzések eredményei:

  • Portugália–Írország 3–0 (1–0)
  • Izrael–Fehéroroszország 4–0 (3–0)
  • Moldova–Ukrajna 0–4 (0–2)
  • Azerbajdzsán–Kazahsztán 3–2 (1–2)
  • Görögország–Málta 2–0 (2–0).