Aleksandar Pavlovic kihagyja az Európa-bajnokságot

Mandulagyulladás miatt a Bayern München fiatal középpályása, Aleksandar Pavlovic nem lehet része a német válogatottnak az Európa-bajnokságon.

Aleksandar Pavlovic, a német labdarúgó-válogatott fiatal tehetsége, az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni az Európa-bajnokságra készülő kerettől mandulagyulladása miatt. A középpályás már hetek óta betegséggel küzd, és állapota nem mutatott javulást.

Hétfőn még bizonytalanság övezte Pavlovic állapotát, Julian Nagelsmann szövetségi kapitány sem tudott konkrétumokat mondani játékosa egészségi helyzetéről. Korábban felmerült, hogy a labdarúgónak nyáron mandulaműtétje lesz.

Fabrizio Romano újságíró szerint Pavlovic állapota nem javult, így kénytelen kihagyni a számára hazai pályán megrendezésre kerülő kontinenstornát. Pavlovic helyére Emre Cant nevezte be a szövetségi kapitány, aki már úton van a csapat edzőtáborába. A Bayern München 20 éves középpályása meg sem jelent a hazaiak herzogenaurachi edzőtáborában.

Emre Can, a 30 esztendős, 43-szoros válogatott, a BL-döntős Borussia Dortmund csapatkapitányaként volt remek szezonja után érkezik a válogatottba, hogy betöltse Pavlovic helyét.

A német válogatott a torna nyitómérkőzését pénteken Skócia ellen játssza Münchenben, a magyar csapattal pedig jövő szerdán Stuttgartban találkozik. A csoportkör zárómérkőzését jövő vasárnap Frankfurtban vívják Svájc ellen. A mérkőzéseket élőben, percről percre frissülő cikkben közvetíti a hvg.hu.