A magyar válogatott nyilvános edzése Németországban

Nagy érdeklődés övezte a magyar futballválogatott nyilvános edzését a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben, ahol mintegy 600 helyi és környékbeli néző gyűlt össze. A pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő csapat edzését már hatvan perccel a kezdés előtt sokan várták, és a helyiek 450 jegyet kaptak, a fennmaradó 150 jegyet pedig az MLSZ osztotta szét a helyi magyarok között. A nézők között több helyi német szurkoló is megjelent, magyar színekbe öltözve, hogy szemügyre vegyék a válogatott edzését.

A helyi vendéglátás is hozzájárult a jó hangulathoz: sült krumpli, sült bajor kolbász és a szomszédos sörfőzdéből érkező sör kínálata fokozta a lelkesedést.

Az edzés során Marco Rossi csapata elsősorban a rövidpasszos játékra és a labdatartásra koncentrált, intenzív tempóban dolgozva. Loic Nego sérülése miatt külön edzett, míg Callum Styles a lövések és beadások idején nem vett részt a közös gyakorlatokban. A közönség minden gólt ovációval fogadott, különösen Szoboszlai Dominik találatai váltottak ki nagy tetszést, aki gyakran talált be Szappanos Péter kapujába.

Az edzés után a játékosok aláírásokat osztogattak és fényképeket készítettek a rajongókkal, Szoboszlai pedig külön ügyelt arra, hogy mindenki részt vehessen a közös fotózásban.

A magyar válogatott szombaton kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon, először a svájciak ellen lépnek pályára Kölnben, majd Stuttgartban a németekkel és a skótokkal mérkőznek meg a csoportkörben. Az Európa-bajnokságról szóló összes hírünket megtalálja ezen a linken.

A válogatott Eb-kerete:

 • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
 • Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC) Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Lepzig), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
 • Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles ((Sunderland – Anglia)
 • Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia) , Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
 • Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

Az A csoport teljes programja az Eb-n:

1. forduló

 • június 14., München: Németország–Skócia
 • június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló

 • június 19., Köln: Skócia–Svájc
 • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló

 • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
 • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!