Lewandowski sérülése komoly aggodalmakra ad okot

Robert Lewandowski izomszakadást szenvedett, és biztosan kihagyja a hollandok elleni első Európa-bajnoki csoportmérkőzést, ami veszélyezteti az Eb-n való szereplését. A Lengyel Labdarúgó-szövetség hétfő délutáni bejelentése szerint a Barcelona 35 éves csatára a törökök elleni vasárnap esti mérkőzésen sérült meg.

A lengyel válogatott orvosa, Jacek Jaroszewski elmondta, hogy három játékost vizsgáltak meg az Enel-Med Szpital Centrumban, akik a Törökország elleni találkozón szenvedtek sérüléseket. Pawel Dawidowicz négyfejű combizomhúzódást, míg Karol Swiderski bokaficamot szenvedett, de jelentős sérülés nélkül. Mindkét játékosnak három-négy nap múlva kellene visszatérnie a teljes értékű edzésekhez. Lewandowski esetében azonban a helyzet komolyabb: bicepsz combizomszakadást diagnosztizáltak nála, ami miatt nem léphet pályára a torna első mérkőzésén.

A lengyel szövetség és az orvosi stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy Lewandowski a második mérkőzésen, Ausztria ellen már pályára léphessen. A lengyelek jövő pénteken találkoznak az osztrákokkal a D csoportban, majd négy nappal később a 2018-ban világbajnok franciákkal csapnak össze.

A lengyeleknek nem jött jól a Barcelona csatárának sérülése, ugyanis a múlt héten kiderült, hogy Arkadiusz Milik térdsérülés miatt kénytelen kihagyni az Eb-t. A törökök ellen gólt szerző Karol Swiderskit is le kellett cserélni az utolsó felkészülési mérkőzésen, mivel ünneplés közben kifordult a bokája, de a csapatorvos szerint a Hellas Verona játékosa a vasárnapi meccsen már bevethető lesz.

A kontinensbajnokság pénteken kezdődik a Németország–Skócia mérkőzéssel, amit élőben közvetítünk a hvg.hu-n.