Lengyel és holland győzelem az Eb felkészülési mérkőzésein

A lengyel labdarúgó-válogatott a 90. percben szerzett góllal győzte le a török csapatot, míg Hollandia kiütötte Izlandot a kontinensviadal előtti utolsó felkészülési mérkőzéseken.

A lengyelek már a 12. percben előnybe kerültek, de a gólszerző Karol Swiderskit nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni. Robert Lewandowski is sérülés gyanújával hagyta el a pályát a mérkőzés első felében. A törökök a 77. percben egyenlítettek, de Nicola Zalewski góljával a lengyelek mégis győztesen zárták az utolsó felkészülési mérkőzésüket. A lengyel csapat így két győzelemmel várja az Európa-bajnokságot.

A cseh válogatott Patrik Schick büntetőjével szerezte meg a vezetést, de a vendégek gyorsan egyenlítettek. A győzelmet végül Antonin Barak tizenegyesével a ráadásban harcolták ki.

Hollandia a pénteken az angolokat legyőző izlandiak ellen készült fel az Eb-re. Xavi Simons révén már az első félidőben előnybe kerültek, majd a második félidőben tovább növelték előnyüket, többek között Virgil van Dijk is eredményes volt, így 4–0-ra nyertek.

Lengyelország és Hollandia a D csoportban szerepel majd az Európa-bajnokságon, Ausztria és Franciaország társaságában, míg Csehország az F csoportban Törökország, Portugália és Georgia ellen küzd meg a továbbjutásért.

Eredmények:

  • Lengyelország–Törökország 2–1 (1–0)
  • Hollandia–Izland 4–0 (1–0)
  • Csehország–Észak-Macedónia 2–1 (0–0)