Frenkie de Jong kihagyja az Európa-bajnokságot, helyettese Ian Maatsen lehet

Frenkie de Jong, a holland labdarúgó-válogatott kulcsembere nem vesz részt a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságon, helyére Ian Maatsent nevezhetik, aki nemrég a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelt.

A Barcelona középpályása, Frenkie de Jong áprilisban szenvedett bokasérülést a Real Madrid elleni El Clásico derbin, és bár az utolsó pillanatig reménykedett a részvételben, a holland szövetség hétfő esti bejelentése szerint nem épült fel teljesen, ezért nem kockáztatják a szerepeltetését a kontinenstornán. De Jong Instagram-oldalán fejezte ki csalódottságát és szomorúságát amiatt, hogy nem lehet ott az Európa-bajnokságon, és kifejezte támogatását a csapatnak a pálya széléről. Holland lapok szerint De Jong helyére a BVB Dortmund játékosát, Ian Maatsent nevezhetik, aki a Bajnokok Ligája döntőjében is pályára lépett. Emellett Teun Koopmeiners, az Atalanta játékosa is kihagyhatja az Európa-bajnokságot, mivel a tegnapi Izland elleni felkészülési mérkőzés bemelegítése során súlyosan megsérült.

A holland válogatott az Eb D csoportjában szerepel, Lengyelországgal, Ausztriával, és Franciaországgal kell megvívniuk a továbbjutástért. Első meccsüket június 16-án, vasárnap játsszák a lengyelek ellen a hamburgi Volksparkstadionban. De Jong eddig 54-szer lépett pályára a holland válogatottban, míg Koopmeiners 21 alkalommal.