Liverpool: Szerződést hosszabbított a magyar tehetséggel

A Liverpool FC meghosszabbította Farkas Erik szerződését, aki így tovább pallérozódhat az akadémián. A 14 éves magyar labdarúgó három éve csatlakozott az angol klubhoz, és a 2023–2024-es idényben nyújtott teljesítményével meggyőzte az utánpótlás-vezetőket.

A Liverpool FC új szerződést kötött az akadémia egyik magyar tehetségével, Farkas Erikkel, aki a 2023–2024-es idényben kiválóan teljesített, ezért további két évvel meghosszabbították a szerződését. Farkas Erik a Kirkbyben található akadémián maradhat, ahol a profi futball előszobájáig fejlődhet.

A fiatal játékos a 2023–2024-es szezonban kiemelkedő minősítést kapott nevelőedzőitől, és az U15-ös csapatban, valamint az U16-os korosztályban is megmutatta tehetségét, ahol rögvest góllal debütált. Édesapja, Farkas Csaba szerint Erik remek szezont zárt, sokat fejlődött, és figyelemre méltó teljesítményt nyújtott minden korosztályban, ahol lehetőséget kapott. Az akadémiavezetők szerint Erik fejlődési íve rendkívül izgalmas, és kiemelt figyelmet, valamint szerepet szánnak neki a csapaton belül.

Erik a szegedi SZEOL-ban kezdte a futballt, majd a család Nagy-Britanniába költözése után a Liverpool játékos-megfigyelői felfigyeltek rá és testvérével, Farkas Patrikkal együtt szerződtették őket. Farkas Csaba elmondása szerint a klub részletes értékelést adott Erikről a szerződéskötés előtt, és a terv az, hogy ősszel minél többet játszhasson az U16-os csapatban. Az akadémia vezetői és vezetőhelyettese, Nick Marshall szerint Erik korosztálya legjobbjai közé tartozik a klubnál.

Eriket a teljesítménye elismeréseként többször is meghívták labdaszedőnek az első csapat mérkőzéseire, többek között a Manchester United elleni rangadón és Jürgen Klopp menedzser utolsó liverpooli meccsén. A következő lépés számára az úgynevezett scholarship-szerződés lehet, ami a profi előszerződés előszobájának számít, és ha a következő idényben is hasonlóan teljesít, akkor esélye nyílhat a profi előszerződés megkötésére is.

A család Anfieldhez közeli otthonában tavaly novemberben készült riportunk itt olvasható. Farkas Erik idősebb testvére, Farkas Patrik előtt is fontos nyár áll, hiszen júliusban profi szerződést írhat alá a Blackburn Rovers csapatával, amely a Championshipben a 19. helyen zárt.