Bese Barnabás az Újpest új védője

Az Újpest FC bejelentette, hogy a Fehérvár FC-től szerződtették a 23-szoros magyar válogatott védőt, Bese Barnabást. A játékos az előző szezonban alapembere volt a Fehérvárnak, és korábban a magyar válogatottban is szerepelt.

Bese Barnabás, aki az MTK utánpótlásából indult el a profi futball világába, és játszott a francia Le Havre és a belga Leuven csapatokban is, 2022-ben tért vissza Magyarországra. A Fehérvár FC-nél töltött 2023-2024-es szezonban 30 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és az ötödik helyen végző csapat egyik alapemberévé vált.

A válogatottban 2016 és 2020 között kapott szerepet, és részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon is, ahol a Portugália elleni, 3-3-ra végződő mérkőzésen egy félidő erejéig pályára lépett.

Az Újpest FC a 30 éves Besétől elsősorban stabilitást és tapasztalatát várja, amit a fiatalabb játékosokkal is megoszthat. Bese Barnabás pozitívan nyilatkozott az átigazolásról: “Egyből éreztem a vezetők bizalmát, és remélem, hogy ezt a pályán mielőbb meg tudom hálálni. Hiszek abban a projektben, amit felvázoltak Újpesten, szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, hiszen megtiszteltetés ennek a klubnak a mezében futballozni”.

Az Újpest FC korábban már bejelentette Riccardo Piscitelli, a Mezőkövesd kapusának leigazolását, és két korábbi játékos is stábtagként tért vissza a klubhoz. A Molhoz kerülő Újpest eddig főleg a távozó játékosokról került be a hírekbe, többek között az edző, Mészöly Géza távozása is napvilágot látott. Ugyanakkor vannak olyan játékosok is, akikre az új vezetés számít, például Simon Krisztián és Matija Ljujic, akiknek a szerződéshosszabbítását a klub hétfőn jelentette be.