Az első ázsiai Teqball World Series csatái

Vietnámban rendezték meg az első ázsiai Teqball World Series-t, ahol a közönség három különböző győztest ünnepelhetett, és történelmi eredmények születtek az egyéni díjak terén.

A vegyes páros kategóriában négy thaiföldi és két magyar csapat került be a legjobb nyolc közé. Az elődöntők során Ács Krisztina és Bányik Csaba magyar duó ismét bizonyított, és a madridi Teqball World Series-en aratott győzelmüket követően itt is diadalmaskodtak, megőrizve vezetésüket a mérkőzés végéig. Bányik szerint a stabil szervák és kontratámadások adtak nekik előnyt.

A férfi egyéni döntőben nem szerepelt thaiföldi sportoló, de a világbajnokok küzdelmében Apor Györgydeák, a 2022-es bajnok, és a háromszoros aranyérmes Blázsovics Ádám csaptak össze. Györgydeák, aki Madridban már nyert, a döntőig egy szettet sem veszített, de Blázsovics ellen a második szettben alulmaradt. A román játékos a döntő harmadik szettjében azonban ismét felülkerekedett, így megszerezte második trófeáját.

A férfi páros versenyben a világelső csapatok, mint a Bányik, Katz duó vagy a többszörös tornagyőztes Leonardo Lindoso de Almeida, Leonardo Santana páros, nem jutottak a döntőbe. A negyeddöntőkben Bakó Ádám és Odnoga Mátyás meglepetésre legyőzték a Bányik, Katz párost, majd az elődöntőben a thaiföldi Tipwong és Phakpong Dejaroen ellen vívtak emlékezetes csatát. A döntőben a thaiföldi Dejaroen, Tipwong duó győzött, miután az esőzés miatt a mérkőzést nem tudták befejezni.

A Legjobb Női Sportoló díjat Suphawadi Wongkhamchan, a Legjobb Férfi Sportoló díjat pedig Victor Ademoye Oyamade nyerte el. Wongkhamchan a legjobb női vegyes páros eredményeiért, Oyamade pedig egyéni és páros teljesítményéért kapta az elismerést.

Az esemény után a Teqball World Series hamarosan visszatér Ázsiába, a következő állomás Csingtao lesz júliusban, míg az Egyesült Államokban, Tulsában júniusban rendezik meg a soron következő versenyt. A világkupasorozat Pekingben zárul szeptemberben.