Wayne Rooney Szombathelyen

Wayne Rooney, a Manchester United egykori csillaga, fiával együtt Szombathelyre látogatott, hogy részt vegyen egy labdarúgótornán. A városban töltött idő alatt a legendás futballista türelmesen válaszolt a rajongók és helyi szurkolók kéréseire, és közös fotókat készített velük.

A Király Sportegyesület beszámolója szerint az U11-es korosztály számára rendezett IV. Király Ferenc Emléktornán a Hertha BSC diadalmaskodott, az MTK a második, míg a címvédő GNK Dinamo Zagreb a harmadik helyen végzett egy fiatalabb, U10-es csapattal. A Király SE csapata, melyet Schimmer Zoltán irányított, a 18 nemzetközi csapatot számláló mezőnyben a 10. helyen zárt. A Klay Rooney-val felálló Manchester United U11-es csapata a 6. helyet szerezte meg.

A torna legnépszerűbb személyisége Rooney volt, aki magánemberként érkezett, de ennek ellenére szívesen állt a szurkolók rendelkezésére fotózkodás céljából. Rooney vasárnap este Instagram-oldalán is megosztott egy képet, melyen fiával, Klay-jel látható, és büszkeségét fejezte ki fiának és annak csapatának teljesítményére. A Facebook-oldalán is hasonló üzenetet tett közzé, melyben kiemelte: „Nagyszerű hétvége Magyarországon Klayjel és csapatával. Büszke vagyok rád, Klay”.

A közösségi médiában több magyar felhasználó is megosztotta a Rooney-val készült képeket, és több helyi vállalkozás is kihasználta az alkalmat, hogy megemlítsék a híres látogatót. Egy helyi szálloda például örömét és megtiszteltetését fejezte ki amiatt, hogy Rooney házigazdái lehetettek, míg egy másik bejegyzés szerint Rooney már tudja, hol készül a város legfinomabb smash burgere.

Rooney a Király SE által közzétett fotók szerint lelátón, a többi szülő között szurkolta végig a fia mérkőzéseit, és Király Gábor mellett egy másik magyar válogatott legenda, Dárdai Pál is meglátogatta a résztvevőket.

Rooney-nak már nem sokáig van ideje a fia meccseit látogatni, mivel nemrég kinevezték az angol másodosztályú Plymouth Argyle menedzserévé. A délnyugat-angliai kikötőváros csapata az előző szezonban az épphogy bentmaradást érő 21. helyen végzett a Championshipben. Mögöttük éppen az a Birmingham végzett, amelynek az éléről Rooney-t szezon közben menesztették.

A 120-szoros válogatott Rooney az Evertonnál nevelkedett, majd 2004 és 2017 között a Manchester United meghatározó játékosa volt. Az ott töltött szezonok alatt 559 mérkőzésen 253 gólt szerzett. Ezt követően visszatért az Evertonhoz, majd 2019-es Derbybe igazolása előtt két idényt az Egyesült Államokban, a DC Unitedben játszott. A Premier League-et ötször, az FA-kupát egyszer, a Ligakupát háromszor, az angol Szuperkupát négyszer nyerte meg. Emellett Bajnokok Ligája- és Európa-liga-győztes, valamint klubvilágbajnok is lett a Manchester Uniteddel. Az angol válogatottban 2003 és 2018 között 53 gólt szerzett, három világ- és ugyanennyi Európa-bajnokságon szerepelt. 2021-ben, 35 évesen jelentette be a visszavonulását, akkor a Derby vezetőedzője lett.