Szoboszlai Dominik a 20. legértékesebb játékos az Eb-n

A Transfermarkt szerint Szoboszlai Dominik a 20. legértékesebb labdarúgó a németországi Európa-bajnokságon, ami kiemelkedő teljesítmény egy magyar játékostól.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a 24 résztvevő ország teljes keretét tekintve a 20. helyen áll a Transfermarkt átigazolási oldal rangsorában, amelyet a KNK PR&Média ügynökség hétfői tájékoztatása alapján közölt az MTI. Korábban nem volt még olyan kontinenstorna, amelyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepelt volna.

Az Európa-bajnokság legértékesebb labdarúgója a Real Madriddal friss Bajnokok Ligája-győztes Jude Bellinhgham, aki az angol válogatott tagjaként 180 millió euróra taksálva a torna legértékesebb játékosa, ugyanennyit ér a francia válogatott Kylian Mbappé is. A dobogó harmadik fokán Phil Foden áll, a Manchester City támadóját 150 millió euróra jegyzik.

Szoboszlai Dominik értéke 75 millió euró a szakportál szerint, amellyel a torna 20. legértékesebbje. Szoboszlaihoz hasonlóan ugyanúgy 75 millió euróra jegyzik korábbi klubtársát, Josko Gvardiolt, a Manchester City és horvát válogatott hátvédjét.

Az Európa-bajnokságról azonban több kiváló játékos is hiányozni fog. Összesen 573 millió euró értékben maradnak távol a tornától azok a klasszisok, akik biztosan nem vesznek részt a megmérettetésen. Nem lesz ott a holland válogatottban a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund Ian Maatsenje, nem kapott meghívót a Bologna játékosa, Joshua Zirkzee, és otthon marad a Barcelona Pablo Martín Páez Gavira, ismertebb nevén Gavi is, aki egy válogatott mérkőzésen szenvedett sérülést.

Egy "kimaradó álomcsapat" kapujában pedig valószínűleg a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois állna, aki bár felépült a sérüléséből, a belgák mégsem vitték el a kontinensviadalra. Szintén hiányozni fog az osztrák válogatottból a Real Madrid másik csillaga, David Alaba, akit térdsérülése akadályoz meg abban, hogy részt vegyen az Európa-bajnokságon.