A brit F4 magyar versenyzője, Molnár Martin először a dobogó második fokán

Molnár Martin, a brit Forma–4-es bajnokság magyar versenyzője, először állhatott az újoncok dobogójának második fokára a thruxtoni versenyhétvégén, ahol három futamon is dobogós helyezést ért el.

A Virtuosi Racing csapatának 15 éves versenyzője, Molnár Martin, a brit Forma–4-es bajnokság negyedik fordulójában, Thruxtonban, három futamon is dobogós helyezést ért el, és az újoncok között a második helyen végzett az utolsó futamon, amely pályafutása során ez volt az eddigi legjobb összetett eredménye. A sikeres hétvége eredményeként az újonc értékelésben a harmadik helyre lépett előre.

A versenyhétvégét Martin az idei legjobb időmérő eredményével kezdte, ahol a kilencedik időt autózta, ami a fordított rajtrácsos második futamon a negyedik rajtkockát jelentette számára. Az első versenyen azonban szerencsétlenül alakultak a dolgok, mivel egy versenytárs miatt defektet kapott, és a versenybírók téves döntése miatt hátrányba került, de végül az újoncdobogón zárta a versenyt.

A második futamon a negyedik helyről rajtolva nem sikerült tartania a tempót, így hátraesett, de az újoncdobogóra így is felállhatott. A hétvége záró futamán azonban már jobban alakultak a dolgok, és a 8. helyen ért célba, ami az újoncok között a második helyet jelentette.

A magyar versenyző a Hungarian Motorsport Academy támogatásával versenyez, és jelenleg 117,5 ponttal a harmadik helyen áll az újoncok értékelésében. A következő fordulót Silverstone-ban rendezik június 14-től 16-ig.

A 2024-es brit F4-es idény további versenyei között szerepel még Zandvoort, Knockhill, Donington Park, egy második Silverstone-i forduló és Brands Hatch.