Michael Ballack eladja ritka Ferrariját

Michael Ballack, a német labdarúgó-legenda, eladásra kínálja Ferrari 250 GT SWB California Spider típusú autóját, amelyért körülbelül 14 millió fontot – azaz 6,5 milliárd forintot – remél kapni.

Ez a Ferrari nem csupán egy átlagos jármű; valójában az elsőként legyártott Ferrari 250 GT SWB California Spider modellről van szó. Ballack, aki 47 éves korában döntött úgy, hogy megválik a kocsijától, azt várja, hogy az autó 12,5 és 14 millió font közötti összegért talál majd új tulajdonosra. A piac ezen szegmensében a magas árak nem számítanak ritkaságnak, főleg egy ilyen különleges darab esetében, amelyet először az 1960-as Genfi Autószalonon mutattak be. A ritka Ferrarit az RM Sotheby's fogja árverezni a Monterey-i eseményen augusztusban, és az autó már 16 éve van Ballack birtokában.

Michael Ballack a német válogatott egykori tagja és csapatkapitánya volt, mezszáma mindig a 13-as volt. 36 éves korában vonult vissza a profi futballtól. Pályafutása során a Bayern München és a Chelsea csapataiban is megfordult. A Bayern München színeiben négy szezon alatt három bajnoki címet és három német kupát nyert, míg a Chelsea-ben négy év alatt számos sikert ért el. Ballackot az UEFA 2002-ben az év középpályásának választotta, és kétszeres világbajnoki ezüstérmes (2002-ben Dél-Koreában, 2008-ban Ausztriában és Svájcban).