Marozsán Fábián kiesett a stuttgarti tenisztornán

Marozsán Fábián a stuttgarti füves pályás tenisztornán szettelőnyről kapott ki a szerb Hamad Medjedovicstól, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A világranglista 42. helyén álló magyar teniszező az első szettben még előnyre tett szert, de a szerb játékos fordított és végül megnyerte a mérkőzést. Az első szettben Marozsán szerváit magabiztosan hozta, és játszmalabdákhoz is jutott, de Medjedovics hárította ezeket. A tie-breakben azonban Marozsán jobbnak bizonyult, és háromnegyed óra alatt megszerezte a szettet.

A második szettben azonban Medjedovics két brékkel gyorsan, mindössze 26 perc alatt 6:1-re nyert, ezzel kiegyenlítve a játszmákat. A döntő szettben 3:3-nál Medjedovics brékelt, és ezt követően már nem adta ki a kezéből a győzelmet. A mérkőzés összesen 1 óra 50 percig tartott.

Marozsán Fábián így búcsúzott a stuttgarti tornától, és a tervek szerint a következő megmérettetésén jövő héten, Halléban fog részt venni. Tavaly ezen a héten még 125-ös challenger-tornát nyert, de idén nem tudta megvédeni a világranglista-pontjait ATP-szinten.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Hamad Medjedovics (szerb)–Marozsán Fábián 6:7 (3–7), 6:1, 6:4.