Luka Doncic a feje tetejére állhat, akkor sem bír a Celticsszel

Ennél sokkal többet nem lehet tenni a győzelem érdekében, mint amit Luka Doncic, a Dallas Mavericks szlovén kosarasa tett, mégis a Boston Celtics 105-98-ra győzött, és már 2:0-ra vezet az NBA-döntőben.

Luka Doncic minden tőle telhetőt megtett a győzelemért az NBA-döntő második mérkőzésén, ahol 32 pontot dobott, tripla-duplát ért el, de a Dallas Mavericks így is alulmaradt a Boston Celtics ellen. Doncic 12/21-es mezőnymutatóval, 11-11 lepattanóval és gólpasszal, valamint 4 labdalopással zárta a meccset, azonban 8 eladott labdája beárnyékolta a teljesítményét. A szlovén játékos a Mavericks történetének első döntőbeli tripla-dupláját produkálta, de a csapat vereséget szenvedett.

A Celtics játékosai közül öten is tíz pont felett teljesítettek, ami a csapatmunka eredményességét mutatja. A Dallasnál is hasonló volt a helyzet, de a statisztikákat a 15 eladott labda rontotta el, szemben a Celtics 10 labdavesztésével. A gólpasszok és szerzett labdák terén is a házigazda bizonyult jobbnak, 29:21, illetve 10:5 arányban.

A mérkőzés döntő pillanata az volt, amikor Derrick White és Jaylen Brown közös erővel blokkolta P. J. Washington zsákolási kísérletét a meccs végén, ami a Celtics fantasztikus csapatmunkáját tükrözte.

A Celtics cserejátékosa, Payton Pritchard, bár csak egy kosarat szerzett, az egy félpályás tripla volt a harmadik negyed végén, amivel növelte a csapat előnyét.

A Boston Celtics most már csak két győzelemre van attól, hogy az NBA történetének legtöbb bajnoki címmel rendelkező csapata legyen, jelenleg még holtversenyben áll a Los Angeles Lakersszel 17-17 bajnoki címmel.

A Celtics idei rájátszásbeli kilenc idegenbeli mérkőzését mind megnyerte, így a következő két dallasi találkozóval akár le is zárhatja a finálét.

NBA-döntő, 2. mérkőzés:

Boston Celtics–Dallas Mavericks 105-98. Legjobb dobók: Jrue Holiday 26 (11 lepattanó, 0 eladott labda), Brown 21, Tatum 18 (9 lepattanó, 12 assziszt), White 18, Porzingis 12, illetve Doncic 32 (11-11 gólpassz és lepattanó, 4 labdalopás, de 8 eladott labda), Washington 17, Irving 16, Gafford 13, Jones 11.

Összesítésben 2:0-ra vezet a Celtics.