Őrségváltás az élen: Jannik Sinner vezeti a férfi teniszezők világranglistáját

A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet június 10-én adtak ki, Jannik Sinner, az olasz teniszező került az élre, aki így történelmet írt: ő az első olasz, aki vezeti a rangsort. Novak Djokovicsot váltotta le az élen, aki térdsérülése miatt nem tudta megvédeni címét a Roland Garroson és így a harmadik helyre esett vissza.

A Roland Garros elődöntőjében Jannik Sinner a spanyol Carlos Alcaraztól kapott ki, aki a francia nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott és ezzel a világranglista második helyére lépett elő. Alcaraz a történelem során a legfiatalabb teniszező lett, aki mindhárom borításon nyert Grand Slam-tornát. Djokovics, aki a nyolcaddöntő után lépett vissza a Roland Garroson, jelenleg műtétből lábadozik, és nem tud részt venni a wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar teniszezők közül Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is javítottak, illetve rontottak helyezésüket a legfrissebb ranglistán. Marozsán a 42., míg Fucsovics a 54. helyen áll, és mindketten indulási jogot szereztek a párizsi olimpia tenisztornájának egyéni versenyébe. A nemzetközi szövetség (ITF) szerdáig értesíti az érintett nemzeteket az egyéni indulásról, és a részvételt hivatalosan nevezni kell a párosra.

A női teniszezők között a legjobb magyar, Bondár Anna négy helyet javítva a 108. helyen áll, míg Udvardy Panna a 133., Gálfi Dalma pedig a 138. helyen található a WTA-ranglistán. A négyszeres Garros-győztes lengyel Iga Swiatek pedig 3707 pontos előnnyel vezeti a rangsort.

A párizsi olimpiai teniszversenyek július 27-től augusztus 4-ig tartanak a Roland Garros salakpályáin, ahol egyéniben 64-es, párosban 32-es, vegyes párosban pedig 16-os tábla várja majd a sportolókat. A sorsolás július 25-én lesz, és az ITF július 4-én, Wimbledonban jelenti be a végső listát a 172 sportoló (86 férfi és 86 nő) nevével.