Vadász Fanni kudarca a polgármesterválasztáson

Vadász Fanni, a népszerű influenszer, aki korábban a sportvilágban is megfordult, csupán 16 szavazatot kapott a Heves megyei Bekölcén megrendezett polgármesterválasztáson.

Vadász Fanni, aki több mint 100 ezer Instagram- és több mint 155 ezer TikTok-követővel büszkélkedhet, a sport iránti szeretetét édesapjától, Vadász Györgytől örökölte, aki játékvezetőként tevékenykedett. A fiatal influenszer korábban sikeresen vizsgázott, hogy partjelzőként dolgozhasson, és a Sportal is foglalkozott már vele.

A magánéleti fordulatok sem maradtak rejtve a nyilvánosság elől, hiszen a Blikk beszámolt arról is, hogy Vadász Fanni és Parti Áron, akik a Séfek séfében még egy párt alkottak, tavaly novemberben szakítottak.

A bekölcei polgármesteri székért négy jelölt indult, köztük Vadász Fanni is, aki független jelöltként tűnt fel a választási palettán. Követőit Facebook-oldalán is tájékoztatta a döntéséről. Azonban a Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint Fanni csupán a szavazatok 4,42%-át, azaz 16 voksot kapott a helyi lakosoktól.

Bekölcén a választási részvétel magas volt, a névjegyzékben szereplő 542 választópolgár közül 365-en, vagyis 67,34%-uk ment el szavazni. A polgármesteri címért folyó küzdelemben végül Dorkó Valéria győzedelmeskedett 197 szavazattal, ami a leadott szavazatok 54,42%-át jelenti.