Fokozott készültség a Szerbia–Anglia mérkőzésen

A gelsenkircheni rendőrség fokozott készültséget rendelt el a vasárnap esti Szerbia–Anglia Európa-bajnoki csoportmérkőzésre, mivel több száz szerb futballhuligán érkezhet a városba.

A hatóságok információi szerint akár 500 szerb huligán is megjelenhet Gelsenkirchenben a mérkőzés napján, ami aggodalmakat kelt a rendfenntartók körében. A rendőrség attól tart, hogy nem lesz képes megkülönböztetni a huligánokat a békés szurkolóktól, ezért a találkozót magas kockázatú eseménynek minősítették.

A Guardian szerint a szerb szurkolók nagy része a labdarúgó-válogatottat kíséri el, azonban a tömegben huligánok is lesznek. Peter Both, a gelsenkircheni rendőrfőnök elmondása alapján körülbelül 500 agresszív szerb szurkoló készül összetűzésre az angolokkal, akiknek mintegy 40 ezer szimpatizánsa érkezik a helyszínre.

Az UEFA elővigyázatosságból magas kockázatú mérkőzésnek nyilvánította az összecsapást, és a Veltins Arénában közel ezer német rendőr fog szolgálatot teljesíteni, rohamosztag támogatásával. A rendbontások elkerülése érdekében az Európa-bajnokság kezdete előtt 1600, korábban futballmérkőzésekről kitiltott angol szurkolótól elvették az utazásra jogosító okmányait.

A Szerbia–Anglia Európa-bajnoki csoportmérkőzés vasárnap 21 órakor kezdődik a gelsenkircheni Veltins Arénában.