Callum Styles a Duolingóval tanul magyarul és bízik a válogatott sikerében az Eb-n

Callum Styles, a magyar válogatott honosított labdarúgója, a Guardiannek adott interjúban beszélt magyarországi válogatottságáról, a Duolingóval való nyelvtanulásról és a válogatott Eb-sikerében való bizakodásáról.

Callum Styles, aki a németországi Európa-bajnokságon Marco Rossi keretének tagja lesz, egy véletlennek köszönheti a válogatottságát. A Barnsley meccsei előtt megjelent Oakwell Review magazinnak mesélte el, hogy magyar nagymamája révén játszhatna a magyar válogatottban. Ez az információ gyorsan eljutott Magyarországra, és a kapcsolatfelvétel után nem sokkal a szövetségi kapitány hívta fel, hogy csatlakozzon az edzőtáborba, amint elkészül a magyar útlevele.

Styles a válogatott esélyeiről is nyilatkozott, kiemelve a 14 meccses veretlenségi sorozat által adott önbizalmat. Úgy véli, ha Szoboszlai Dominik vezeti a csapatot, akkor az Eb a játszóterük lesz, és nagyon jól fognak szerepelni. A magyar szurkolókat pedig különösen nagyra értékeli, mint az egyik legjobb táborral, akikkel valaha találkozott, és szerinte a válogatottnak nagyon jó a kapcsolata velük.

A nyelvtanulás terén Styles a Duolingo alkalmazást használja, de elismeri, hogy nem halad túl jól. Magyarul csak a válogatottal töltött idő alatt beszél, és bár ilyenkor fejlődik, a klubjához való visszatéréskor, ahol mindenki angolul kommunikál, gyakran elfelejti a megtanultakat.

Styles szerint a magyar válogatottnak megvan a megfelelő játékoskerete, az edzője és a filozófiája ahhoz, hogy sikeres legyen az Eb-n. Az első cél a csoportból való továbbjutás, de minden adott ahhoz, hogy a csapat messzire jusson a kontinenstornán. „Csak magabiztosnak kell lennünk és keményen kell dolgoznunk” – vélekedett.