A Real Madrid mégis részt vesz a megújult klubvilágbajnokságon

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti korábban bejelentette, hogy a csapat nem fog részt venni a 2025 nyarán az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő klubvilágbajnokságon, annak ellenére, hogy Bajnokok Ligája-győztesként jogosultak lennének a részvételre. Azonban a klub hivatalos közleményben cáfolta Ancelotti szavait, és megerősítette, hogy részt vesznek a tornán.

A megújult formátumú tornán 32 csapat vesz részt, és a Real Madrid eredetileg jelezte, hogy nem kíván élni a lehetőséggel. Ancelotti szerint a FIFA nem veszi figyelembe a klubok és a játékosok érdekeit, és a Real Madrid egyetért a többi klubbal, amelyek szintén elutasították a meghívást. Az olasz tréner kritikája szerint egy Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, és ezt az összeget szeretnék az egész tornára szánni, ami elfogadhatatlan a klub számára. Később azonban Ancelotti saját mondatait cáfolta, és szerinte rosszul értelmezték szavait.

A klubvilágbajnokság 2025 nyarán kezdődik az Egyesült Államokban, és június 15-én veszi kezdetét. A hónapnyi megmérettetésen eddig 29 csapat részvétele biztos.

Ancelotti emellett beszélt a nyáron visszavonuló Toni Kroosról is, akit sajnál elveszíteni, de reméli, hogy ha a német játékos meggondolná magát, könnyen visszatérhetne, mivel továbbra is Madridban fog élni. A Real Madrid hivatalos közleményében hangsúlyozta, hogy a klub a terveknek megfelelően elindul a megmérettetésen, amellyel büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel néznek szembe, hogy szurkolóik millióit szerte a világon ismét egy új címmel álmodhassák meg.