Oliver Bearman lehet a Haas új pilótája

Oliver Bearman, a Ferrari tartalékpilótája és az F2-es Prema versenyzője, állítólag aláírta szerződését a Haas csapatával, hogy 2025-től Nico Hülkenberg helyét vegye át.

A Haas amerikai istállójának mindkét versenyzőjével, köztük Kevin Magnussennel is, idén lejár a szerződése, és úgy tűnik, hogy Bearman lehet az egyik új pilóta. A szerződés részleteiről keveset tudni, de a Daily Mail szerint Bearman éves fizetése 300 ezer font körül alakulhat, ami teljesítményétől függően megduplázódhat. Ez jelentősen alacsonyabb összeg, mint Hülkenberg jelenlegi hárommillió fontos fizetése.

Amennyiben a Haas megerősíti Bearman szerződtetését, a 19 éves brit versenyző csatlakozik majd a rajtrácson olyan honfitársaihoz, mint a Miamiban győztes Lando Norris, aki a Kanadai Nagydíjon is remek teljesítményt nyújtva a második helyen végzett, a friss pole-pozíciós George Russell és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. Bearman már bemutatkozott a Formula–1-ben, amikor a Szaúd-arábiai Nagydíjon Carlos Sainz helyetteseként hetedik helyen végzett, hat pontot szerezve a Ferrarinak. Ezzel a hat ponttal – mindössze egy futam után – a 12. helyen áll az egyéni pontversenyben, megelőzve többek között Daniel Ricciardot és Esteban Ocont.

A Formula–1-ben jelentős változások várhatók, hiszen a mezőny több mint felének lejár a szerződése a szezon végén, és a találgatások nap mint nap megjelennek a sportsajtóban. Korábban már kiderült, hogy Hamilton a Ferrarinál folytatja, Hülkenberg az F1-be érkező Audi csapatához csatlakozik, Juki Cunoda 2025-ig hosszabbított az RB-vel, Pérez további két évig marad a Red Bullnál, míg Ocon jövője az Alpinenél bizonytalan.

A Kanadai Nagydíj eseménydús verseny volt, ahol többször is esett az eső, kétszer bejött a biztonsági autó, és öt autó, köztük a két Ferrari kiesett. A Haas csapatának versenyzői, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen az extrém esőgumiknak köszönhetően először előnyre tettek szert, de az időjárás változásával visszaestek a mezőny második felébe. A futamot végül Max Verstappen nyerte meg, aki ezzel a 60. futamgyőzelmét könyvelhette el karrierje során.