Michal Sadílek kihagyja az Európa-bajnokságot sérülés miatt

A cseh válogatott középpályása, Michal Sadílek nem vehet részt a június 14-én kezdődő németországi Európa-bajnokságon, miután biciklizés közben elesett és súlyos lábsérülést szenvedett.

A 25 éves játékos, aki a holland Twente csapatát erősíti, szabadnapján szenvedett balesetet, amikor a csapat tagjai egyéni programjukat végezték. Sadílek lábszára olyan mértékben megsérült, hogy kénytelen kihagyni a közelgő kontinensviadalt. A Cseh Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán jelentették be a kellemetlen hírt.

Petr Sedivy, a válogatott szóvivője elmondta, hogy a pénteki, Málta elleni felkészülési mérkőzés után, ahol több mint egy félidőt játszottak a játékosok, szombaton egyéni programot kaptak. Sadílek ekkor szenvedett balesetet biciklizés közben, és sípcsontja környékén sérült meg.

Ivan Hasek szövetségi kapitány a helyzetet nagy érvágásnak nevezte, kiemelve Sadílek tapasztalatát és azt, hogy a Málta elleni meccsen ő viselte a kapitányi karszalagot. Hasek mielőbbi felépülést kívánt a játékosnak, és jelezte, hogy amennyiben szükséges, a keret pótlásáról a közeljövőben döntenek.

A Cseh Labdarúgó-szövetség X (korábbi nevén Twitter) oldalán is megosztott egy bejegyzést, amelyben gyors felépülést kívánnak Sadíleknek.

Sadílek eddigi pályafutása során 24 alkalommal öltötte magára a nemzeti válogatott mezét, mely során egy gólt és két gólpasszt jegyzett. A csehek június 18-án játsszák az első meccsüket az Eb-n, Portugália ellen, és az F csoportban Törökország, valamint Grúzia lesz még az ellenfelük. A csapat három évvel ezelőtt a negyeddöntőig jutott, ahol a dánoktól kapott ki.