Imre Bence: a negyeddöntő az elvárás az olimpián

A magyar férfi kézilabda-válogatott jobbszélsője, Imre Bence szerint a csapat alapvető célja a negyeddöntőbe jutás a nyári, párizsi olimpián.

Imre Bence elmondta, hogy a válogatott számára a csoportkörből való továbbjutás az alapvető elvárás, de tudják, hogy ez nem lesz könnyű feladat. A játékos, aki a nyáron a német THW Kiel csapatához szerződik, kiemelte az első csoportmérkőzés, július 27-i Egyiptom elleni találkozó fontosságát, mivel az észak-afrikaiak tudásban a legközelebb állnak hozzájuk, és a 2023-as vb-n hosszabbításos meccset játszottak a hetedik helyért, de végül az afrikaiak voltak a jobbak.

Imre szerint a csoportellenfelek közül a francia, a norvég és az egyiptomi csapat hasonló szinten van, de megjegyezte, hogy a norvégokat és Egyiptomot az utóbbi időben nem sikerült legyőzniük. Hozzátette, hogy az Argentína elleni mérkőzés is nagyon fontos lesz, és abban a találkozóban talán ők lesznek az esélyesebbek. Imre úgy véli, ha sikerül a továbbjutás, a negyeddöntőben bármi megtörténhet, és egy éremmel való hazatérés egy álom lenne számukra.

A játékos a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét édesapjával, Imre Gézával, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívóval tekintette meg. Imre Bence elmondta, hogy a következő idényben az Európa-ligában fognak szerepelni, ahol a céljuk a négy közé kerülés lesz, mivel a német bajnokságban csak negyedikek lettek, és a négyes döntőben sem lett döntős. A játékos szerint a klubnál átmeneti szezon következik, és a klub elveszített játékosait fiatal tehetségekkel, mint például a 22 éves feröeri Elias Ellefsen Skipagötun, próbálják pótolni.

A 21 éves szélső elárulta, hogy ha tagja lesz az olimpián szereplő válogatott keretének, akkor augusztus közepén költözik Kielbe, ha nem, akkor július 20. előtt, mert akkor kezdődik a felkészülés. Imre már beszélt a szakmai stábbal, és bízik benne, hogy sok játéklehetőséget kap majd. A magyar kézilabdázó elmondta, hogy a nyelvtudás fontos Kielben, és bár a szezon vége felé kevesebb ideje volt a nyelvtanulásra, tudja, hogy muszáj megtanulnia a németet.

A fiatal játékos szerződése kettő plusz egy évre szól a THW Kiel csapatával, és reméli, hogy életbe léptetik majd a hosszabbítási opciót. Imre szerint a következő Bundesliga idényben a cél az első két hely valamelyikén való végezés, hogy visszatérhessenek a BL mezőnyébe, de tudja, hogy ez nem lesz könnyű feladat.

A magyar női válogatott programja a csoportkörben:

  • július 25., csütörtök: Magyarország–Franciaország 19.00
  • július 28., vasárnap: Magyarország–Brazília 9.00
  • július 30., kedd: Magyarország–Angola 16.00
  • augusztus 1., csütörtök: Magyarország–Spanyolország 14.00
  • augusztus 3., szombat: Magyarország–Hollandia 9.00

A magyar férfiválogatott programja a csoportkörben:

  • július 27., szombat: Magyarország–Egyiptom 11.00
  • július 29., hétfő: Magyarország–Argentína 21.00
  • július 31., szerda: Magyarország–Norvégia 9.00
  • augusztus 2., péntek: Magyarország–Dánia 9.00
  • augusztus 4., vasárnap: Magyarország–Franciaország 16.00