Három magyar birkózó a döntőben a Polyák Imre-Varga János emlékversenyen

A BOK Csarnokban zajló Polyák Imre-Varga János birkózó emlékversenyen három magyar versenyző, Szilvássy Erik, Losonczi Dávid és Szőke Alex is bejutott a döntőbe.

Szilvássy Erik, Losonczi Dávid és Szőke Alex remek teljesítményt nyújtva érte el a finálét a BOK Csarnokban megrendezett Polyák Imre-Varga János birkózó emlékversenyen. Losonczi Dávid első mérkőzésén gyors, 8–0-s győzelmet aratott dél-koreai ellenfele felett, majd a kazah Ázsia-bajnok Nurszultan Turszinovot is legyőzte technikai tussal a nyolcaddöntőben, és 5–3-ra múlta felül iráni ellenfelét a harmadik fordulóban. A nap egyik leginkább várt mérkőzésén, a tavalyi világbajnoki döntő "visszavágóján" a török Ali Cengiz ellen lépett szőnyegre, ahol 5–2-re diadalmaskodott.

A 87 kilós súlycsoportban Takács István és Vitai Vendel is megmérettetésre került, Takács 7–2-re nyert horvát ellenfele ellen, Vitai pedig 3–1-re győzte le szlovák riválisát. Takács azonban a negyeddöntőben nem tudta megnehezíteni Losonczi Dávid dolgát, és 8–0-ra kikapott tőle. Takács a harmadik helyért folytathatja a küzdelmet, miután az elődöntőben 4–0-s vereséget szenvedett Szemen Novikovtól, aki már a bolgár színeket képviseli.

A 97 kilós Szőke Alex a negyeddöntőben 4–1-re nyert iráni ellenfele ellen, majd mérkőzés nélkül jutott a döntőbe, mivel hondurasi ellenfele sérülés miatt nem állt ki. Ebben a súlycsoportban Lévai Tamás visszalépett a versenytől.

Az Európa-bajnok Fritsch Róbert a 77 kilós súlycsoportban 7–2-re kikapott az iráni Mohammadali Geraeitől és kiesett. Szilvássy Erik a 82 kilósok között 3–1-re győzte le Dömök Pétert, majd 4–3-ra nyert egy moldovai ellenfél ellen az elődöntőben, így bejutott az esti döntőbe, ahol a georgiai Gela Bolkvadzéval mérkőzik meg.

A 67 kilós Mányik Dávid technikai tussal kapott ki az olimpiai és világbajnok kubai Orta Sancheztől, majd sérülés miatt visszalépett a vigaszági küzdelmektől. Pohilec Ádám a 72 kilósok között 7–0-ra veszített az olimpiai bronzérmes georgiai Shmagi Bolkvadzétól, Klányi Krisztofer pedig két vereséggel búcsúzott. Váncza István azonban 4–2-re vezetett az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Ulvi Ganizadeh ellen, amikor az azeri feladta a küzdelmet. Váncza a döntőbe jutásért 2–1-re alulmaradt az egyiptomi Afrika-bajnok Musztafa Alameldinnel szemben, így a bronzéremért küzdhet az esti programban.

A 77 kilós Lévai Zoltán a legfiatalabb testvérével, Leventével mérkőzött meg, ahol betusolta őt, majd a nyolc közé jutásért 6–2-re győzte le szlovák ellenfelét, de a negyeddöntőben sérülés miatt feladta a küzdelmet.

A verseny zárónapján, 17 órakor kezdődnek a döntők, ahol a magyar versenyzők érmekért küzdenek majd.