Barcelona győzelme a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában

A Barcelona megnyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután izgalmas döntőben 31-30-ra legyőzte az Aalborg csapatát. Ez a siker a Barcelona második Bajnokok Ligája címét jelenti 2022 után.

A Barcelona kulcsfontosságú gólokat szerzett Melvyn Richardson, Dika Mem és Timothey N’guessan révén, míg az Aalborg kiemelkedő játékosai között volt Mikkel Hansen, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard. Mikkel Hansen lemaradt egy döntő lövésről a hosszabbításban, amely egyenlíthetett volna a mérkőzésen. Az előző találkozójukon a döntőben három évvel ezelőtt a Barcelona 36-23-ra győzött.

A THW Kiel a bronzmérkőzésen 32-28-ra legyőzte a címvédő Magdeburgot, így szerezte meg a harmadik helyet. A női #ehffinal4 legértékesebb játékosa (MVP), Stine Oftedal is megtekintette a bronzmérkőzést. A Veszprém kiejtette a Szegedet a rájátszásban, de az Aalborg ellen esett ki a negyeddöntőben.

A Bajnokok Ligája döntő négyesének mérkőzéseit továbbra is a kölni Lanxess Arenában rendezik meg 2029-ig. A Barcelona ezzel a győzelemmel összesen a 12. Bajnokok Ligája címét szerezte meg.