Alan Hansen, a Liverpool legendája kórházban fekszik

A korábbi liverpooli és skót középpályás, Alan Hansen súlyos betegség miatt kórházban fekszik, ezt a Liverpool FC hivatalos honlapján keresztül közölte vasárnap.

A klub kifejezte támogatását és szolidaritását a legendás korábbi csapatkapitánnyal, Alan Hansennel, aki jelenleg súlyos betegen fekszik kórházban. Hansen, akit csapattársai "Jocky"-nak hívtak, 14 év alatt nyolc bajnoki címet, három európai kupát, két FA-kupát és három Ligakupát szerzett a Vörösökkel, és 620 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, amivel minden idők 10 legjobb játékosa közé került. A skót középhátvéd négy szezonon át viselte a Liverpool csapatkapitányi karszalagját.

A Liverpool FC közleményében hangsúlyozta, hogy kapcsolatban állnak Hansen családjával, és minden támogatást megadnak nekik ebben a nehéz időszakban. A klub arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a 68 éves korábbi futballista és családja magánéletét, és ígéretet tettek arra, hogy amennyiben új fejleményekről értesülnek, azokat azonnal közölni fogják a szurkolókkal.

Alan Hansen a Partick Thistle csapatával jutott fel a skót élvonalbeli bajnokságba, mielőtt 1977-ben a Liverpoolhoz szerződött volna, ahol aztán 14 évig játszott. A skót nemzeti csapatban 26 alkalommal lépett pályára, és részt vett az 1982-es világbajnokságon is. Aktív pályafutását követően, 1991-es visszavonulásától 2014-ig a Match of the Day című műsorban szerepelt szakértőként.