Varga Dénes a BL-győzelem után kétségek közt

Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnok vízilabdázója, a Bajnokok Ligája máltai döntőjét követően bizonytalan a jövőjét illetően. A BL-győzelem után nem lát sok okot a folytatásra, és elgondolkodik a visszavonuláson.

A Ferencváros pénteki győzelmét követően Varga Dénes megosztotta érzéseit az M4 Sport helyszíni stábjával. Elmondása szerint a győzelem olyan érzést váltott ki belőle, amelyet a válogatottban is szeretett volna átélni, de a szerbek elleni sikertelen küzdelmek miatt ez elmaradt.

A 12–11-re megnyert BL-döntőt Varga kacifántosnak és hektikusnak írta le, kiemelve, hogy a Recco csapatának jogosan lehetnek sérelmei a meccs végkimenetelét illetően. A mérkőzés kulcspillanatában több ferencvárosi játékost is kiállítottak, de végül Mandic blokkja döntött a győzelemről.

A 37 éves klasszis, aki a magyar bajnoki címek számában jelenleg Bozsi Mihállyal holtversenyben vezeti az örökrangsort, előre tekintve a válogatott szezonra utalt, de még nem döntötte el, hogy az ötkarikás játékok után is folytatja-e a pályafutását.

Varga elárulta, hogy a szezon elején már készen állt a visszavonulásra, de nem jelentette be. Jelenleg is bizonytalan a jövőjét illetően, és reméli, hogy a Ferencváros megérti majd döntési helyzetét. A továbbiakban a klub álláspontja is meghatározó lehet abban, hogy folytatja-e a sportot. "Nem tudom, a Fradi hogy áll ehhez, nem sok olyan okot látok, ami miatt folytatnom kéne, hacsak nem csinálok egy egokérdést abból, hogy csúcsdöntő legyek a magyar bajnoki címek számában" – mondta a 12-szeres bajnok Varga, aki ezzel Bozsi Mihállyal együtt holtversenyben élen áll a vonatkozó örökrangsorban. "Sem most, sem az előző három-négy hónapban nem tudtam megmondani, hogy ezt vagy azt szeretném csinálni, remélem, a Fradi megérti majd, aztán meglátjuk, mi lesz" – fogalmazott Varga Dénes.